Μις Υφήλιος 2021: «Είδωλό μου είναι η μητέρα μου, που έσπασε τα δεσμά της πατριαρχίας» (Photos/ Video)

Για τρίτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού η Ινδία ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί.

Η Ινδή Harnaaz Kaur Sandhu απολαμβάνει εδώ και λίγες ώρες τον τίτλο της Μις Υφήλιος 2021. O 70ός διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2021» πραγματοποιήθηκε χθες (12/12) στο Εϊλάτ του Ισραήλ και την πρώτη θέση κατέκτησε η καλλονή από την Ινδία Χαρνάαζ Σάντου. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας Σοφία Αραπογιάννη δεν κατάφερε να μπει στο top 16 του διαγωνισμού ομορφιάς.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού η Ινδία ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί 

Στην ομιλία της στη σκηνή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, απευθυνόμενη στους νέους η Sandhu είπε, «να μάθουν ότι είστε μοναδικοί και αυτό είναι που σας κάνει όμορφους, σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Πίστεψα στον εαυτό μου, και γι’ αυτό στέκομαι εδώ σήμερα».

Η 21χρονη καλλονή, που είναι μοντέλο και ηθοποιός έχει ύψος 1,76 μ.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η εκπτόσωπος από την Παραγουάη, την τρίτη η εκπρόσωπος από τη Νότια Αφρική, και την τέταρτη και πέμπτη θέση οι εκπρόσωποι από την Κολομβία και τις Φιλιππίνες αντίστοιχα.

Η νέα Miss Universe ανήκει στη φυλή Punjab και άρχισε να ασχολείται με τους διαγωνισμούς ομορφιάς από όταν ήταν έφηβη. Έκτοτε κατέκτησε ουκ ολίγους τίτλους. Όπως λέει, ενδιαφέρεται για το τραγούδι, την υποκριτική, τη μαγειρική και το χορό. Κάνει yoga, ιππασία και κολύμβηση και στο μέλλον θέλει να γίνει συγγραφέας. Το είδωλο της είναι η μητέρα της «που κατάφερε να σπάσει τα δεσμά της πατριαρχίας και έγινε επιτυχημένη γυναικολόγος, όπως και στυλοβάτης της οικογένειας μας».

Χάριν αυτής, η 21χρονη ενδιαφέρθηκε για να υποστηρίζει τα δικαιώματα και την ενδυνάμωση των γυναικών. Στις δραστηριότητες της ανήκει και η υποστήριξη των συνταγματικών δικαιωμάτων για την εκπαίδευση των γυναικών, τη σταδιοδρομία και την ελευθερία της επιλογής.

Δείτε το βίντεο