«Μήπως το έχουν δει και κάπου αλλού στη χώρα να συμβαίνει;» – Αιχμές Αποστολόπουλου για δολοφονία στο Blue Horizon

«Τι μπορεί να κάνει ναυτικούς να αδιαφορούν τόσο προκλητικά για την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα;», αναρωτιέται, και έπειτα απαντάει στο ερώτημα του με ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: «Μήπως το έχουν δει και κάπου αλλού στη χώρα να συμβαίνει;».

iasonas apostolopoulos 0

Σε μια πολύ οργισμένη ανάρτηση, στην οποία θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα -και με πολλές αιχμές- προχώρησε ο διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος.

«Τι μπορεί να κάνει ναυτικούς να αδιαφορούν τόσο προκλητικά για την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα;», αναρωτιέται, και έπειτα απαντάει στο ερώτημα του με ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: «Μήπως το έχουν δει και κάπου αλλού στη χώρα να συμβαίνει;».

Σημειώνεται πως τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που συνελήφθησαν μετά το θάνατο του 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, οδηγούνται στην εισαγγελία Πειραιά σήμερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

O 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε πως ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει. Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: Blue Horizon: Κατακραυγή στο Τwitter για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Δείτε την ανάρτησή του Ιάσονα Αποστολόπουλου

Ο πιο αρχαίος άγραφος και γραπτός νόμος της ανθρωπότητας είναι το «άνθρωπος στην θάλασσα» που συνεπάγεται την υποχρέωση άμεσης συνδρομής του.

Σήμερα, η νομοθεσία επιβάλλει ρίψη του πλησιέστερου κυκλικού σωσιβίου, ενημέρωση γέφυρας, σήμα συναγερμού, ενημέρωση λιμενικών αρχών, καθαίρεση της λέμβου διάσωσης, περισυλλογή και περίθαλψη ναυαγού.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όχι μόνο τον έσπρωξαν, αλλά όταν έπεσε στα ταραγμένα νερά από τις προπέλες δεν έκαναν τίποτα να τον βοηθήσουν. Έφυγαν σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το πλοίο «Blue Horizon» της εταιρίας Blue Star Ferries- Attica group συνεχίζει την πορεία του για 42 λεπτά (!) μέχρι να λάβει εντολή επιστροφής από τον εισαγγελέα.

Η κτηνωδία επισφραγίζεται από τα μεγάφωνα του πλοίου: «Ενημερώνουμε ότι η καθυστέρηση του απόπλου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι Πειραιά. Η εταιρία δεν έχει καμια ευθύνη».

Τι μπορεί να κάνει ναυτικούς να αδιαφορούν τόσο προκλητικά για την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα;

Μήπως το έχουν δει και κάπου αλλού στη χώρα να συμβαίνει;
Μήπως κι ένα άλλο κρατικό σώμα εγκαταλείπει ναυαγούς αβοήθητους στη θάλασσα;
Μήπως ένας έλληνας υπουργός μεταφορών που έκανε καριέρα με το ονομα του θείου του αποκαλούσε όσους δεν έχουν εισιτήριο αποβράσματα;
Μήπως ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο σε μέσο μαζικής μεταφοράς το 2013;
Μήπως να βάλουμε επιτέλους ένα φρένο στην αποκτήνωση αυτής της χώρας;

Τον λέγανε Αντώνη Καρυώτη από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ήταν 36 χρόνων και ζούσε στις εργατικές κατοικίες,
Δολοφονήθηκε από το πλήρωμα του Blue Horizon.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους