Μήπως είσαι εθελοντής της καμπάνιας  «μένουμε χωρίς σπίτι»;

Αν κάτι αποδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο ταξικός τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Η ιδιοκτησία θα περάσει στους λίγους. Η τάξη του, μπορεί να χρωστάει δισεκατομμύρια αλλά δεν θα την πειράξει κανένας. Ο ίδιος δεν έδωσε επί χρόνια ούτε ένα ευρώ για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, αλλά η μάζα θα χάσει ό,τι έχει και δεν έχει για ένα ευρώ.

house 3371511 1920

Από το βράδυ της Κυριακής, η κυβέρνηση ξεκίνησε τη μεγαλύτερη καμπάνια στον ένα και κάτι χρόνο διακυβέρνησης, την καμπάνια «μένουμε χωρίς σπίτι» με το νέο πτωχευτικό κώδικα.  Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, πρόκειται για ένα νόμο  «αποτελεσματικό, κοινωνικά ευαίσθητο και επιχειρησιακά λειτουργικό”. Μπορεί ο κύριος Σταϊκούρας να προσδιορίσει το νόμο με όσα επίθετα θέλει, αλλά η ουσία είναι μία: η πρώτη κατοικία δεν προστατεύεται από κανένα νόμο. Όποιος δεν μπορεί να αποπληρώσει το  δάνειο, όχι γιατί είναι  στρατηγικός κακοπληρωτής, αλλά επειδή τον χτύπησε η κρίση, έμεινε άνεργος, του έκοψαν τη σύνταξη ή τον μισθό, ακόμη και να έχει πληρώσει το κεφάλαιο που του έδωσε η τράπεζα, μαζί με μέρος των τόκων, θα χάνει το σπίτι του. Θα μένει στο δρόμο. Θα ζήσει εκείνες τις εικόνες που βλέπαμε από την Ισπανία, με την αστυνομία να μπουκάρει στο σπίτι και να τον πετάει έξω.

Σε όλο αυτό το μακελειό που για μια ακόμη φορά γίνεται, επειδή οι τράπεζες πρέπει όπως λένε να πάρουν τα λεφτά τους , δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό ή άλλο κριτήριο. Οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα χρήματα των πολιτών και θα ήταν γι’ αυτό δίκαιο και λογικό, να θεσπίσουν κριτήρια για τις πληρωμές. Σε τελευταία ανάλυση, ο πολίτης που δεν έχει να πληρώσει, δεν είχε πρόθεση να γίνει μπαταχτσής. Του λιάνισαν το μισθό για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που οι ίδιες οι τράπεζες είχαν δημιουργήσει δίνοντας θαλασσοδάνεια και επιχορηγήσεις σε διάφορους τραπεζίτες και κοπτήρες του συστήματος. Σε αυτό το κοπτήρες αν θυμάστε συμπεριλαμβάνονται εκδότες, εφοπλιστές και πλείστοι άριστοι της αρπαχτής.

Το χειρότερο είναι, πως η καμπάνια αρπαγής των σπιτιών για να αποκτήσουν ρευστότητα οι τράπεζες και τα  funds  (αχ αυτά τα funds που δεν ξέρουμε από πού κρατά η σκούφια τους και κυρίως πού καταλήγουν οι τσέπες τους) έχει πάρει διάφορους προσδιορισμούς κατ’ ευφημισμό. Τα αρπαχτικά λοιπόν δεν μπορούν να ονομάζονται ούτε κοράκια, ούτε γύπες. Έχουν τη sic ονομασία Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. 

Ο γαμψός φορέας λοιπόν, αν δεν έχεις να πληρώσεις θα σου παίρνει το σπίτι. Αυτόματα και χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να προσφύγεις για την όποια αδικία. Θα σου κάνει τη χάρη βέβαια όπως διαφημίζει η κυβέρνηση, να σου νοικιάσει το σπίτι σου για 12 χρόνια. Αν καθυστερήσεις να καταβάλεις τρία ενοίκια, τότε πετιέσαι έξω. Όταν συμπληρωθούν τα δώδεκα χρόνια ενοικίου, θα μπορείς θεωρητικά να αγοράσεις το σπίτι σου (να το ανακτήσεις το λένε για να μην χτυπάει άσχημα) . Πρέπει δηλαδή να καταβάλεις εξ ολοκλήρου την αξία του εκείνη την περίοδο και αυτό ο κύριος Μητσοτάκης το ονομάζει δεύτερη ευκαιρία. Σε αυτή την κατά Μητσοτάκη ευκαιρία, δεν θα γίνεται συμψηφισμός  των χρημάτων που καταβλήθηκαν επί δώδεκα χρόνια με την αξία του σπιτιού που καλείσαι να αγοράσεις εκείνη την ώρα. Ούτε θα συμψηφίζονται φυσικά όσα είχες καταβάλει στις Τράπεζες στο παρελθόν. Μηδενίζει κάποιο κοντέρ, αλλά  δεν είναι αυτό του χρέους που έχεις. Και φυσικά τρέχει το κοντέρ του δικού τους κέρδους. Των funds που λέγαμε.

Η χώρα μπαίνει σε μια νέα ύφεση. Είναι βέβαιο πως σε δώδεκα χρόνια, ελάχιστοι θα μπορούν να επαναποκτήσουν το ίδιο τους το σπίτι στην τιμή που θα έχει τότε. Ο νόμος αφήνει θεωρητικά ένα παράθυρο ελπίδας από αυτό που συνηθίζουν να έχουν όλοι ανοιχτό για να μην σκάσουν, πως σε μερικά χρόνια τα πράγματα θα είναι καλύτερα, οπότε είναι προτιμότερο να μην δεις το σπίτι να στο παίρνουν σήμερα. Από αυτό ακριβώς το παράθυρο γίνεται η ληστεία. Πρόκειται όμως για αυταπάτη. Είναι ένας νόμος που θεσμοθετεί την αρπαγή και αφαιρεί κάθε περιουσιακό στοιχείο από τα χέρια αυτών που δεν πρέπει να έχουν περιουσία γιατί αυτή πρέπει να πάει στα χέρια λίγων. Αυτών που κρύβονται πίσω από τα funds και θα αποκαλυφθούν κάποια στιγμή όπως οι μαυραγορίτες στον πόλεμο.

«Μα τι να κάνουν και οι Τράπεζες;» είναι το επιχείρημα που προέρχεται από την πλευρά της ληστρικής κανονικότητας. Η απάντηση εδώ και μέρες είναι προφανής, και είμαστε περήφανοι στο Documento  που την δείξαμε στους πολίτες την ώρα που προσπαθούσαν να του εμφανίσουν ως αδιέξοδη την κατάσταση. Οι τράπεζες και η κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν , όσα κάνουν ήδη αλλά προς τη λάθος πλευρά. Χαρίζουν δισεκατομμύρια δανείων (ναι η λέξη είναι ακριβής, δισεκατομμύρια) σε εφοπλιστές και ένα κομμάτι της ολιγαρχίας. Τα περισσότερα από αυτά τα δάνεια ήταν ενταγμένα σε κομπίνες τύπου Βγενόπουλου και δεν είχαν καν εξασφαλίσεις για τις Τράπεζες. Είναι δηλαδή από αυτά που έχουν μερίδιο στη δημιουργία της κρίσης. 

Αντί λοιπόν οι τράπεζες να διεκδικήσουν αυτά τα δάνεια από αυτούς που έχουν και μπορούν να τα επιστρέψουν, με διάφορες κομπίνες, τους χαρακτηρίζουν αδύναμους να ανταπεξέλθουν και τους κουρεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια στον καθένα. 

Δηλαδή και πήραν τα δάνεια και τα έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν πλήρωσαν και δεν τους πειράζει κανένας. Όχι μόνο δεν τους ζητάνε τα λεφτά, αλλά με νόμο τους απαλλάσσουν από τις ποινικές ευθύνες για τις κομπίνες που έκαναν και κάνουν.

Την ώρα που τους κουρεύουν τα δάνεια, αυτοί διαφημίζουν νέες επενδύσεις που αποδεικνύουν ότι έχουν χρήμα, εμφανίζονται ως φιλάνθρωποι και δεν σταματούν ούτε λεπτό την προκλητική ζωή.

Με λίγα λόγια, αυτά που έπρεπε να κάνουν στον κόσμο, να του δώσουν τα σπίτια, το κάνουν στους εφοπλιστές. Την εξασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών την κάνουν με τον πλειστηριασμό των σπιτιών, όχι με την απαίτηση στους μπαταχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές της τάξης τους.

Αν κάτι αποδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο ταξικός τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Η ιδιοκτησία θα περάσει στους λίγους. Η τάξη του, μπορεί να χρωστάει δισεκατομμύρια αλλά δεν θα την πειράξει κανένας. Ο ίδιος δεν έδωσε επί χρόνια ούτε ένα ευρώ για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, αλλά η μάζα θα χάσει ό,τι έχει και δεν έχει για ένα ευρώ. 

Μπορεί μάλιστα να εμφανίζει σπίτια του Βολτέρου στο Παρίσι, να εξαφανίζει από το χάρτη και το πόθεν έσχες του τα «δάνεια» με τα οποία τα αγόρασε, να διαπρέπει στο οικογενειακό real estate , αλλά «οι από κάτω» πρέπει να συνηθίσουν πως έτσι είναι η ζωή. Το είχε πει άλλωστε από παλιά ο Κυριάκος: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση». Η ανθρώπινη φύση έχει τον ίδιο με 32 ακίνητα και εσένα χωρίς σπίτι. Εθελοντή (αφού τον ψήφισες) της καμπάνιας “μένουμε χωρίς σπίτι”.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…