Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ προς Χαρδαλιά

Τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Χαρδαλιά και έναν προς τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει

NewsRoom 08/07/2021 | 12:19

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, θα επισκεφθεί σήμερα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά μετά τις αποκαλύψεις για τα «πακιστανικά τηλέφωνα» και τις «άνωθεν εντολές».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονται.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με σημερινή του ανακοίνωση ζητά καθαρές εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για οδηγίες μέσω... «πακιστανικού τηλεφώνου» να περάσει η ομάδα μπάσκετ, με «εντολή Χαρδαλιά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Χαρδαλιά και ένα προς  τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει


«Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;»