Newsroom

Newsroom

Μηνυτήρια αναφορά κατά Βγενόπουλου και MIG για την Κύπρο

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου Δημήτρης Τσιρώνης.…

tsironis

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου Δημήτρης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης είχε καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να ερευνήσει την υπόθεση της Μarfin αλλά μετά από προανακριτική έρευνα ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος κατέθεσε πως όλα είναι καλά και βέβαια πως η Marfin είναι μια ισχυρή τράπεζα.Η τοποθέτη αυτή έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες αποδεικνύουν το ρόλο των τραπεζών στην κατάρρευση της Κύπρου και σε συνδυασμό με το εξαφανισμένο πόρισμα της ΤτΕ του 2009 που προειδοποιούσε τι θα συμβεί στην Κύπρο και το οποίο αποκαλύπτει αύριο Πέμπτη το HOT DOC, ο κ. Τσιρώνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Να σημειωθεί οτι ως πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά και τις δανειοδοτήσεις του μοναστηριού από την Μarfin, ο κ. Τσιρώνης όπως όφειλε ενημέρωσε τη δικαιοσύνη ενώ αναφέρθηκε στο θέμα και στις συνεντεύξεις του με αποτέλεσμα να του κάνει ο όμιλος MIG, η Marfin και ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενόπουλος τρεις αγωγές στις οποίες αθωώθηκε.

Παρά το δεδικασμένο αυτό, είναι αξιοπερίεργο πώς η δικαιοσύνη που ερευνούσε την υπόθεση την έβαλε στο αρχείο.