Newsroom

Newsroom

Μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη για Novartis: «Ας βρει η Δικαιοσύνη ποιος έσβησε τα ονόματα»

«Ευχόμαστε αυτός ο κάποιος να μην είναι η ανακρίτρια...», τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης - Δείτε τις δηλώσεις του

5484030

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου – φωτιά που αποδεικνύει πως έχει σβηστεί το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από επίσημο έγγραφο του FBI που δείχνει ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πήρε μίζα από τη Novartis, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατζίδη.

Λοβέρδος, Φρουζής, Μανιαδάκης, Πατούλης

Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, υπογράμμισε: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».

Τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος σφυρίζει… αδιάφορα, ο Κώστας Βαξεβάνης συνέχισε λέγοντας: «Δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το ποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον Γιάννη τον Απατζίδη και καταθέσαμε μήνυση κατά της κυρίας μεταφράστριας αλλά και κατά παντός υπευθύνου».

«Ευχόμαστε ο ‘κάποιος’ να μην είναι η ανακρίτρια»

Επίσης, διαμήνυσε τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» που έσβησε τα ονόματα και εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποδειχτεί πως ήταν η ανακρίτρια: «Η μεταφράστρια, απαντώντας στο Documento και στην Αυγή, είπε ότι από την ίδια τα ονόματα έφυγαν κανονικά, υπονοώντας πως κάποιος άλλος τα έχει σβήσει στον δρόμο. Ευχόμαστε αυτός ο κάποιος να μην είναι η ανακρίτρια που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως έχει κατασκευάσει κατηγορητήριο. Ας τα βρει η Δικαιοσύνη, αν πραγματικά είναι ανεξάρτητη. Γι’αυτό κάναμε τη μήνυση».

«Το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές»

Εν κατακλείδι, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, κάνοντας μία αναδρομή στα… «αδιευκρίνιστα» του σκανδάλου Novartis τόνισε δεικτικά πως το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές:

«Μετά τα αδιευκρίνιστα του Άδωνη και του Αβραμόπουλου, τα αμετάφραστα στο σκάνδαλο της Novartis από το υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε αποκαλύψει την προηγούμενη βδομάδα ότι έκρυψαν πράκτορα του FBI που είχε εμφανιστεί και ήθελε να καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Έχουμε ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς. Δεν ερευνήθηκαν. Ενώ εναντίον μου έχουν υπάρξει κατασκευασμένα κατηγορητήρια.

Το επόμενο στάδιο που πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως είναι νοθεία στις εκλογές. Αν δηλαδή όλα λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να αντιδράσουμε, το επόμενο στάδιο θα είναι νοθεία στις εκλογές».

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.