Μήνυση σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν από την οικογένεια της αδικοχαμένης διευθύντριας φωτογραφίας

Ο Άλεκ Μπάλντουιν είναι πρώτος στη λίστα των ανθρώπων που μηνύει η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».  

Η οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς, της διευθύντριας φωτογραφίας που σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», όταν εκπυρσοκρότησε με πραγματικά πυρά το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός στο πλαίσιο του ρόλου, υπέβαλε μήνυση εναντίον του Άλεκ Μπόλντουιν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, αιτία του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς ήταν η «απερίσκεπτη συμπεριφορά και τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους» της ταινίας. 

Η αγωγή κατατέθηκε στην κομητεία Σάντα Φε του Νέου Μεξικού εκ μέρους του Μάθιου Χάτσινς, συζύγου της εκλιπούσας Χάλινα Χάτσινς και του 9χρονου γιου του ζευγαριού.

«Η αγωγή κατονομάζει τον Άλεκ Μπάλντουιν και άλλους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στα γυρίσματα και των οποίων η απερίσκεπτη συμπεριφορά και η περικοπή κόστους οδήγησαν στον παράλογο και τραγικό θάνατο της Χαλίνα» όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο ηθοποιός είχε αρνηθεί την αναγκαία εκπαίδευση για αυτού του τύπου τα όπλα, και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένα λαστιχένιο αντίγραφο ή κάποια ρέπλικα του κανονικού όπλου, και όχι πραγματικό.

Προς το παρόν, οι δικηγόροι του Άλεκ Μπόλντουιν  που έχει δηλώσει συντετριμμένος για το συμβάν, δεν έχουν αντιδράσει στην ανακοίνωση της μήνυσης, ενώ η έρευνα για το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη.

Οι ερευνητές έχουν αναφέρει ότι υπήρχε μια μορφή «εφησυχασμού» στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονταν τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, ωστόσο εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες. Ο Άλεκ Μπόλντουιν έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει πως θα ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για τον πυροβολισμό.

Η μήνυση κατονομάζει περίπου 24 άτομα κατηγορουμένους εκτός από τον Μπάλντουιν, μεταξύ των οποίων η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ και ο βοηθός διευθυντή Ντέιβιντ Χολς.

Ο επόπτης του σεναρίου της ταινίας και ο κύριος χειριστής της κάμερας, που και οι δύο στέκονταν λίγα μέτρα μακριά όταν πυροβολήθηκε η Χάτσινς, έχουν επίσης καταθέσει μηνύσεις για το ψυχικό τραύμα που υπέστησαν, ενώ η υπεύθυνη για τα όπλα που χρησιμοποιούνταν στην ταινία, Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στις αγωγές, έχει επίσης καταθέσει μήνυση κατά του προμηθευτή πυρομαχικών, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τις επικίνδυνες συνθήκες, καθώς στα κουτιά με τα ψεύτικα πυρομαχικά υπήρχαν και κανονικά. 

Ρόδος: 6χρονος έχασε τον χαρταετό του την Καθαρά Δευτέρα – Έστειλε γράμμα στον δήμαρχο Χάλκης μήπως τον είδε

Ρόδος: 6χρονος έχασε τον χαρταετό του την Καθαρά Δευτέρα – Έστειλε γράμμα στον δήμαρχο Χάλκης μήπως τον είδε

«Αν τον δείτε, στείλτε τον στον Χρήστο Τριπολίτη» - Το γράμμα του έφτασε τελικά στον…

Αποκάλυψη Documento: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Αμερικανίδα πολίτη, πρ. στελέχους του Facebook

Αποκάλυψη Documento: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Αμερικανίδα πολίτη, πρ. στελέχους του Facebook

Αλλη μια απόδειξη για ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων αποτελεί το γεγονός ότι η Αρτεμις Σίφορντ, πρώην…

Άλκης Καμπανός: Η ιατροδικαστής παρακάλεσε τους γονείς να βγουν από την αίθουσα – Πολύ σκληρή μαρτυρία

EK - Αλκης Καμπανος γονεις

Άλκης Καμπανός: Η ιατροδικαστής παρακάλεσε τους γονείς να βγουν από την αίθουσα – Πολύ σκληρή μαρτυρία

«Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους, συμβουλεύω ως μάνα να βγουν…