Newsroom

Newsroom

Μήνυση κατά του καθηγητή που εδάρη χθες στην ΑΣΟΕΕ καταθέτει σήμερα συνάδελφός του

Μήνυση κατά του Αναστάσιου Δράκου από καθηγητή που το θύμα «φωτογράφισε» ως υποκινητή των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ

4950504

Στα δικαστήρια οδηγεί τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο που εδάρη χθες στην ΑΣΟΕΕ από αγνώστους, ο συνάδελφός του Παναγιώτης Διαμαντής, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι το θύμα της επίθεσης τον «φωτογράφισε» ως υποκινητή των επεισοδίων. 

Ο κ. Δράκος ενεπλάκη χθες σε επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, καθώς, την ώρα που έκανε μάθημα μια ομάδα αγνώστων εισέβαλε στον χώρο και τον χτύπησε. Ο Δράκος αντιμετωπίζει δύο διώξεις για σοβαρά αδικήματα, ενόσω κατέχει δύο κρατικές θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρότι ήδη ελεγχόταν από τις δικαστικές αρχές. Τον Οκτώβριο του 2019 τοποθετήθηκε με απόφαση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη ως μέλος στο Πράσινο Ταμείο, από το οποίο φέρεται να παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Τον Νοέμβριο του 2019, με απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τοποθετήθηκε ως μέλος στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.). Ωστόσο, όπως προκύπτει, το διάστημα που λάμβανε τις παραπάνω κρατικές θέσεις βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, τουλάχιστον από το 2018.

Συγκεκριμένα, η πρώτη υπόθεση για την οποία φέρεται να διώκεται αφορά το αδίκημα της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, κατόπιν μηνύσεων από συνάδελφο και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία. Το κατηγορητήριο δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ιστοσελίδα, και τα ποσά που περιγράφονται προκύπτουν τεράστια. Η δεύτερη υπόθεση αφορά καταγγελίες από άλλο καθηγητή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Σε ανακοίνωσή του που διένειμε μέσω του δικηγόρου του, ο Παναγιώτης Διαμαντής αναφέρει:

«Είναι προφανώς οτι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο.

Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του. 

Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος, δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία.

Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».
 

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…