Μήνυση για την παρακολούθησή του κατέθεσε ο Σπύρος Σιδέρης

Παρουσιάζονται στοιχεία που για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του Documento

predator

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ύστερα από την αποκάλυψη του Mega ότι πολιτικό πρόσωπο έστειλε τουλάχιστον 11 μολυσμένα sms με Predator, ανάμεσα τους και δημοσιογράφοι. Μάλιστα το εν λόγω ρεπορτάζ ήρθε να επιβεβαιώσει την ήδη υπάρχουσα αποκάλυψη από το Documento από τον Νοέμβριο του 2022, όπου είχε δημοσίευσει τη λίστα των παρόχων του Predator, αποκαλύπτοντας λίστα που εμπεριέχει συνολικά 498 συνδέσμους (URL) που συνδέονται με το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό από το 2021 μέχρι και σήμερα. Η ερευνητική ομάδα του Documento έφτασε στον εντοπισμό των 498 μέσω της μεθόδου της αντίστροφης αναζήτησης ψηφιακής διεύθυνσης (IP). Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν το αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο.

Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις, μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε  ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα τη στοχοποίησή του από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator.

«Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης», τονίζει ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σήμερα κατέθεσα μήνυση/έγκληση κατά παντός υπευθύνου για την στοχοποίησή μου από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, μετά την γραπτή ενημέρωση που έλαβα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές έκαναν το καθήκον τους, στο μέτρο του δυνατού, παρά τα εμπόδια που «στήθηκαν» για να μην γίνει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, όπως έχει τονίσει και η επιτροπή PEGA που συστάθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης».