Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταθέτει η οικογένεια του Ζακ

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη καταθέτει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, για να αποδοθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων της, η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων.

Ζακ ΕΔΕ

Οι συνήγοροι της οικογένειας σημειώνουν πως η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επιβεβαίωσε τα αρχικά αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, γίνεται λόγος και για επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών, η οποία γίνεται σαφής από την αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, και του πορίσματος της Ιατροδικαστικής έκθεσης «προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων».

Άλλωστε, τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε. 

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Η αμφισβήτηση των επιστημονικών δεδομένων που ανέδειξαν τα αίτια του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, αποκάλυψε την αρχική επικοινωνιακή στόχευση της υπεράσπισης των αστυνομικών που επιχείρησε να αμφισβητήσει το Πόρισμα των Ιατροδικαστικής έκθεσης προκειμένου να αποσείσει τις βαριές ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Προκειμένου να αποδοθεί η ορθή ποινική κατηγορία κατά των αρχικών κατηγορουμένων του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη, κατατέθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής στις 12/2/2019 εναντίον τους μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Δεδομένου ότι τα συμπεράσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης οδηγούν ευθέως στην αιτιώδη συσχέτιση του θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου με τα πλήγματα που δέχθηκε, η ορθή απόδοση της κατηγορίας αποτελεί αίτημα του δικαίου και της ουσιαστικής δικαιοσύνης.

Αθήνα, 12/2/2019

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…