ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Μηνύματα και αποδέκτες

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ψηφοφόροι απαντούν στα ερωτήματα που τους υποβάλλονται. Και κάθε φορά οι απαντήσεις των ψηφοφόρων εκπέμπουν μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες.

5570848 3

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι ψηφοφόροι απαντούν στα ερωτήματα που τους υποβάλλονται. Και κάθε φορά οι απαντήσεις των ψηφοφόρων εκπέμπουν μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι 152.193 πολίτες που ανταποκρίθηκαν θετικά, δεν πήγαν μόνο για να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο. Πήγαν και για να εγγραφούν στο κόμμα, όσοι τουλάχιστον από αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονταν στα ήδη 60.000 κομματικά μέλη.

Η διαφορά συνεπώς αυτών των εσωκομματικών εκλογών από τις εκλογές στα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα, είναι ότι σε αυτές δεν συμμετέχουν φίλοι και περαστικοί, ούτε και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων που επιδιώκουν, με την ψήφο τους, να επιβάλουν την δική τους ατζέντα.
Συμμετέχουν μόνο συνειδητοποιημένοι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες που συμφωνούν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και που αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν πολιτικά στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς που επιχειρεί να εδραιώσει στη χώρα η Νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Με την έννοια αυτή, τα μηνύματα των 152.193 πολιτών πρέπει να εξεταστούν κάτω από το πρίσμα της απόφασής τους να ενταχθούν κομματικά, να δραστηριοποιηθούν πολιτικά και να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια να απαλλαγεί η χώρα και ο δοκιμαζόμενος λαός από την πιο άδικη και ταξική και συγχρόνως την πιο οικονομικά ευνοιοκρατική και αυταρχική και οπισθοδρομική κυβέρνηση που γνωρίσαμε ποτέ.

Από μόνη της αυτή η διαφορά των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά στα μηνύματα που εξέπεμψαν οι συνειδητοποιημένοι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες που συμμετείχαν. Και οι οποίοι είναι αόρατοι στις δημοσκοπήσεις και ανύπαρκτοι για τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ της διαπλοκής.

Το πρώτο μεγάλο μήνυμα συνεπώς των εκλογών απευθύνεται προς όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποτελεί μια δυνατή φωνή απόρριψης της πολιτικής της.

«Φτάνει πια»! είναι το μεγάλο μήνυμα που στέλνουν οι 152.193 συνειδητοποιημένοι προοδευτικοί πολίτες προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα εξουσίας που αυτή επιχειρεί να εγκαταστήσει.

«Είμαστε και εμείς εδώ!» είναι η δυνατή φωνή που στέλνουν 152.193 πολίτες που εκπροσωπούν τη χαμηλή και τη μεσαία τάξη, τους φτωχούς δηλαδή και ανυπεράσπιστους που, όσοι από αυτούς είναι τυχεροί και δεν είναι άνεργοι, επιμένουν να ζουν «εξαρτημένοι από τον μισθό τους», όπως περιφρονητικά δήλωσε γι’ αυτούς ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε κι εμείς εδώ!» είναι η δυνατή φωνή που στέλνουν οι 152.193 πολίτες που ψήφισαν προχτές και που εντάχθηκαν στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προερχόμενοι από τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είτε αγνοεί, είτε και εκμεταλλεύεται οικονομικά προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική ελίτ με την οποία διαπλέκεται και την οποία εντέλει εκπροσωπεί.

Δεν πρόκειται για απειλή. Πρόκειται για μια συνειδητοποιημένη πολιτικά δήλωση απόλυτης απόρριψης όσων συμβαίνουν τα τελευταία 3 χρόνια στη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είδαμε ποτέ.

Κι ακόμη, πρόκειται για μια συνειδητοποιημένη δήλωση ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παίρνοντας με το μέρος του όλους τους αδικημένους πολίτες που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης εν μέσω ακρίβειας και αισχροκέρδειας για να πλουτίζουν οι λίγοι και ευνοούμενοι του συστήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα φέρει την πολιτική αλλαγή.

Μια πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση και με σοσιαλιστική προοπτική που θα αφορά στους πολλούς και αδικημένους και όχι στις ελίτ των ευνοημένων.

Αν το πρώτο ηχηρό μήνυμα έχει ως αποδέκτες όσους εκπροσωπούν το σύστημα εξουσίας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εγκαθιδρύσει, το δεύτερο μήνυμα των εκλογών απευθύνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Η ανταπόκριση των 152.193 πολιτών στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στέλνει και σε αυτόν ένα μήνυμα.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευρύνθηκε και αντιστοιχήθηκε κομματικά με τα εκλογικά του ποσοστά, πρέπει επιπλέον να αντιστοιχηθεί και πολιτικά με το κοινωνικό σώμα που τον ψήφισε και που πλέον οι εκπρόσωποί του τον στελεχώνουν.
Το μήνυμα που στέλνουν οι 152.193 πολίτες προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι αυτό της προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα και διευρυμένη κοινωνικά πραγματικότητα της σύνθεσής του.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από μια σύνθεση παλιών και νέων στελεχών, αυτό δηλώνει και αυτό επιβάλλει.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του μια καθαρή εντολή να τα αλλάξει όλα. Κρατώντας αλώβητη την αριστερή και προοδευτική ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι άλλωστε αυτή που ενέπνευσε το νέο κοινωνικό σώμα που σήμερα τον στηρίζει και τον ακολουθεί, έχει εντολή να αλλάξει και τα στελέχη που στο εξής θα τον εκπροσωπούν.

Με μια νέα ομάδα ικανών και πολιτικά άφθαρτων στελεχών που έρχονται από την κοινωνία, στα πρόσωπα των οποίων οι προοδευτικοί πολίτες θα βλέπουν να καθρεφτίζονται οι ίδιοι και τα πρόσωπα του δικού τους οικογενειακού, επαγγελματικού και κοινωνικού περίγυρου.

Τέλος, οι 152.193 πολίτες που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Αλέξη Τσίπρα, απευθύνονται και στην πέραν του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζοντας ηχηρά ποιος είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της προοδευτικής παράταξης και ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι πολίτες που τον εμπιστεύονται και τον ακολουθούν θα τον εκλέξουν πρώτο κόμμα.

Όσο για τις φοβικές αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν είδαν κανένα μήνυμα στις προχτεσινές εκλογές, αυτές απλώς επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένουν η μεγάλη απειλή για τις νεοφιλελεύθερες, ταξικές και αυταρχικές επιδιώξεις τους.

Όσο πιο πολύ φοβούνται στη Νεοφιλελεύθερη Δεξιά τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και όσο πιο πολύ πολεμούν τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνουν ότι από αυτούς απειλούνται.

Που σημαίνει ότι για να τους φοβούνται τόσο, κάτι καλό κάνουν για την κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές τους.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…