Μήνυμα…”ενότητας” στέλνει ο Μητσοτάκης από την Τήνο την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Έβρο

Περίπου 40 πρόσφυγες και προσφύγισσες σαν την Μαρία και την οικογένειά της βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία νησίδα του Έβρου. Ελλάδα και Τουρκία πετούν η μία το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη...και ο Έλληνας χριστιανός ορθόδοξος πρωθυπουργός μας, στέλνει μηνύματα ενότητας.

AP - Μητσοτακης

Την ώρα που δεκάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου, με τις μέρες να περνούν χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα και με το σώμα της 5χρονης Μαρίας από την Συρία να βρίσκεται ξαπλωμένο στα παγωμένα νερά του ποταμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει… μήνυμα ενότητας από την Τήνο, όπου παραβρέθηκε για να γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Από τα απομακρυσμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής. Αυτή τη σπουδαία μέρα για την ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Να σταθούμε δίπλα σε όσες και όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στον δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της Γης χρόνια πολλά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ωραία είναι τα λόγια αλλά υπάρχουν και ορισμένα ερωτήματα προς τον αξιότιμο πρωθυπουργό:

– Γνωρίζετε τη γίνεται στον Έβρο, κύριε πρωθυπουργέ;

– Για την πεντάχρονη Μαρία μάθατε;

Η Μαρία έφυγε από την εμπόλεμη Συρία μαζί με την μητέρα και την (ετοιμοθάνατη, δυστυχώς) 9χρονη αδερφή της.  Τελικά, το τσίμπημα ενός σκορπιού στέρησε από την Μαρία την ζωή. Τώρα βρίσκεται ξαπλωμένη στα παγωμένα νερά του Έβρου. Η μητέρα της τοποθέτησε εκεί το άψυχο κορμί της κόρης της για να επιβραδύνει την σήψη.

Την ίδια στιγμή, στο μαρτύριο των προσφύγων που συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Έβρο δεν έχει δοθεί ακόμα τέλος.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία αφού ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΜΜΕ παρακολουθούν την υπόθεση.

Σε παρόμοιο κλίμα, η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρει ότι «οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την Παναγία με τη φροντίδα για τον αδύναμο» από την Πάρο, όπου και βρίσκεται.

«Φροντίδα για τον αδύναμο, ενσυναίσθηση»

Στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπουλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου.

Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση».

«Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά!», κατέληξε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ