Ποιον κοροιδεύει ο Μητσοτάκης; Θυμήθηκε τώρα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+;

Ποιος; Ναι, ο Μητσοτάκης.

NewsRoom 17/05/2022 | 17:25

«Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν» - Κάπως έτσι ξεκινάει την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να περάσει το μήνυμά του κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας...με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας». Ποιος; Ναι, ο Μητσοτάκης.

Μια παράταξη της οποίας βουλευτές και στελέχη εκτοξεύουν σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανφοβικές δηλώσεις χωρίς καμία κύρωση από την κεφαλή του κόμματος, τώρα δεν ανέχεται μια κοινωνία στην οποία πολίτες έχουν λιγότερα δικαιώματα. Μια παράταξη η οποία προκειμένου να συγκεντρώσει ακροδεξιό ακροατήριο λοιδορεί και στοχοποιεί επαναλαμβανόμενα και απροκάλυπτα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τώρα θέλει να τα προστατεύσει σε μια ξαφνική «κρίση δικαιωματισμού».

Παραθέτουμε απόσπασμα από τα όσα είχε γράψει η Άννα Νίνη σε παλιότερο δημοσίευμα, με τις όποιες αναφορές να παραμένουν εξίσου ενδεικτικές και επί του παρόντος, ως προς το ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ:

Μερικά παραδείγματα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι σε δηλώσεις του έκαναν κουρελόχαρτο τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και δεν καταδικάστηκαν ποτέ από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ποτέ δεν πήρε αποστάσεις από τις συγκεκριμένες αντιλήψεις που εκφράστηκαν δημόσια, πείθουν φυσικά για το πόσο..

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος επιδόθηκε σε συνωμοσιολογίες και «αποκαλύψεις» για την ύπαρξη κάποιας διεθνούς συνωμοσίας –με τη στήριξη φυσικά της αριστεράς- όπου «βίγκαν, λεσβίες, παγανίστριες και μάγισσες προσπαθούν να επιβάλλουν τη λεσβιακή τους βιγκανικότητα στους φιλήσυχους νοικοκύρηδες χριστιανούς ορθόδοξους Έλληνες»; 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ομαδικά πυρά που δέχτηκε ο Κώστας Τσιάρας, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του με τις οποίες προσέβαλε τόσο τις μονογονεϊκές οικογένειες όσο και τα ομόφυλα ζευγάρια; Όταν μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, και αφού επικαλέστηκε «όλες» τις επιστημονικές μελέτες, υποστήριξε «ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα, είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά που προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ευκολία στην σύγχρονη κοινωνία».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με τον παιδοβιασμό; Σύμφωνα μάλιστα με την πρόσφατη δήλωση του κ. Αθανασίου, η μη ποινικοποίηση των ερωτικών επαφών σε άτομα του ίδιου φύλου ευθύνεται για τις πράξεις ατόμων σαν του Δημήτρη Λιγνάδη

Παράλληλα, υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει γιατί το κόμμα του καταψήφισε τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, είχε πει μια ιστορία για... εξωγήινο στον Υμηττό! 

Ακολουθεί το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Πριν από 17 χρόνια η 17η Μαΐου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Όχι ως μία μόδα της εποχής. Αλλά ως στιγμή γενναίας παραδοχής. Παραδοχής ότι, για δεκαετίες, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπήρξαν -ή και εξακολουθούν να είναι- θύματα προκαταλήψεων. Διακρίσεων, βίας, διωγμών, ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων. Ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στη δυστυχία, την απομόνωση, ακόμα και στην αυτοκτονία.

Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως Πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας. Θα είμαι δίπλα στον έφηβο που δέχεται bullying στο σχολείο επειδή είναι gay. Θα είμαι δίπλα στο διεμφυλικό άτομο που δεν βρίσκει δουλειά λόγω της ταυτότητας φύλου του. Θα είμαι δίπλα και στη γυναίκα που στιγματίζεται ως λεσβία.

Οι αδικίες και το μίσος, που δυστυχώς ακόμη και στις ημέρες μας υφίστανται αυτοί οι συμπολίτες μας, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν. Γι’ αυτό και Πολιτεία προχωρεί γρήγορα στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας. Η κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους, η συμμετοχή των διεμφυλικών στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ και η απαγόρευση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής είναι μόνο μερικές από τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται.

Ξέρω ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Η σύγχρονη Ελλάδα, όμως, έχει τη θέληση, την ωριμότητα, την καρδιά και την ψυχή να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και αν κάτι πρέπει κρατήσουμε από αυτήν την ημέρα είναι η εικόνα μιας δίκαιης κοινωνίας όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Ευτυχισμένοι γι’ αυτό, και αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Γιατί, ελεύθερη χώρα είναι η χώρα που έχει ελεύθερους πολίτες».