Newsroom

Newsroom

Μήνυμα Ομπάμα για την Ελλάδα

Για κοινά ιδεώδη και ισχυρή φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας έκανε λόγο στην φετινή του διακήρυξη για την…

obama 4

Για κοινά ιδεώδη και ισχυρή φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας έκανε λόγο στην φετινή του διακήρυξη για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Σχεδόν δύο αιώνες πριν, ο Ελληνικός λαός διεκδίκησε την ανεξαρτησία του και ξεκίνησε ένα μακρύ αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γενέτειρά της», αναφέρει στην αρχή της διακήρυξης του ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι «Ελληνοαμερικανοί διέσχισαν ωκεανούς για να πολεμήσουν για την ελευθερία της πατρίδας των προγόνων τους και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και στο ψυχρό πόλεμο, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στάθηκαν δίπλα δίπλα».

«Την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας τιμούμε τις βαθιές συνδέσεις μεταξύ των δύο εθνών μας και γιορτάζουμε τα δημοκρατικά ιδεώδη στην καρδιά της κοινής ιστορίας μας» τονίζει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε επίσης αναφορά στα ελληνικά ιδεώδη, όπως είπε, που καθοδήγησαν τους Ιδρυτές του αμερικανικού έθνους.

«Ελληνοαμερικανοί έχουν συμβάλει ως ηγετικές μορφές στον πολιτισμό, σε κοινότητες, επιχειρήσεις, αλλά και στην κυβέρνηση. Μέσω των γενεών, έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της διαρκούς δημοκρατίας μας – ένα έθνος που αποδέχεται τις υποχρεώσεις μας ο ένας προς τον άλλο και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να στεκόμαστε όρθιοι ή να πέφτουμε σαν ένας».

Ο Μπάρακ Ομπάμα υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και η φιλία μας παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, λέγοντας ότι καθώς «η Ελλάδα λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και να φέρει ανακούφιση στον ελληνικό λαό, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν τη συνεχή υποστήριξή τους».

«Σήμερα, ας επιβεβαιώσουμε έναν δεσμό που εκτείνεται πέρα από την κυβέρνηση, συνδέει τους λαούς μας και εμπνέει όλους όσους προσπαθούν να επιλέξουν το δικό τους πεπρωμένο».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι: «τώρα, επομένως, εγώ, ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που έχει ανατεθεί σε μένα από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφασίζω να ανακηρύξω την 25η Μαρτίου του 2014, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει την ημέρα αυτή με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…