Μίνι φορολογικό με το μυαλό στις εκλογές του Μαΐου…

Με το μυαλό στις κάλπες του Μαΐου νομοθετεί η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο στο μίνι- φορολογικό νομοσχέδιο που θα…

eforia 11

Με το μυαλό στις κάλπες του Μαΐου νομοθετεί η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο στο μίνι- φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα θα περιλαμβάνονται και μειώσεις στα πρόστιμα που ψηφίστηκαν πριν μερικούς μήνες πριν καν εφαρμοστούν.

Το βάρος των αλλαγών πέφτει στα πρόστιμα για τη μη υποβολή δηλώσεων και μη έκδοση αποδείξεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφκές πληροφορίες, το πρόστιμο για όσους τηρούν απλογραφικό σύστημα θα πέσει από τα 1.000 ευρώ στα 400 ευρώ, ενώ για όσους τηρούν διπλογραφικό σύστημα από τις 2.500 ευρώ θα πέσει στα 800 ευρώ. Πράσινο φως έχει λάβει, επίσης, η θέση πλαφόν 30.000 ευρώ στα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί ότι ο διπλασιασμός και ο τετραπλασιασμός των προστίμων λόγω υποτροπής θα επιβάλλεται μόνο κατόπιν ελέγχου. Αλλαγές θα γίνουν και στο τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, καθώς θα αποσυνδεθούν από την υποχρεωτική καταβολή ελάχιστου ποσού 10 ευρώ.

Όσον αφορά στο Φόρο Υπεραξίας, θα απαλλαγούν όσα ακίνητα βρίσκονται στη κατοχή των ιδιοκτητών τους για πάνω από 25 χρόνια. Με το νομοσχέδιο-«σκούπα» θα αλλάξουν και τα όρια για τις κατασχέσεις λόγω χρεών. Το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις θα αυξηθεί στα 1.500 ευρώ από 1.200 ευρώ σήμερα, ενώ θα ανέβει στα 500 ευρώ (από 300 ευρώ σήμερα) το όριο των χρεών πάνω από το οποίο ενεργοποιούνται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…