Newsroom

Newsroom

Μίνα Γκάγκα: Πότε θα κάνουμε όλοι τέταρτη δόση – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Η Μίνα Γκάγκα απάντησε για το πότε θα χρειαστεί να γίνει τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό, αλλά και το πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα

AP21046551257485

Απαντήσεις σχετικά με το χρόνο χορήγησης της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και το πως θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα έδωσε η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» 90,1 FM, η Μίνα Γκάγκα ερωτήθηκε σχετικά με την τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό, και απάντησε, πως: «η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Επιπλέον,  απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση για του άνω των 50, η Μίνα Γκάγκα απάντησε ότι: «αυτό είναι κάτι που η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητάει. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κατ’ εξοχήν ασχολούνται με τα εμβόλια βλέπουν καθημερινά ποιοι είναι οι ευπαθείς ασθενείς, βλέπουν τις ομάδες και εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που βλέπουν διεθνώς και στη χώρα μας»

«Νομίζω λοιπόν η εισήγηση δεν είναι κάτι που είναι μονομερώς κυβερνητικό, είναι κάτι που βασίζεται σε δεδομένα οπότε οι άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά ότι κινδυνεύουν είναι η μεγαλύτερης ηλικίας, οι πάνω από 60 κι ακόμη περισσότερο οι πάνω από 70. Άρα θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή. Αυτό που βλέπουμε από την επιδημιολογική επιτήρηση είναι ότι έχουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους εφήβους, λιγότερους νέους ενήλικες και το όριο ηλικίας των κρουσμάτων ανεβαίνει που σημαίνει ότι αυτοί που είναι ευάλωτοι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»