Newsroom

Newsroom

Μην βάλετε ποτέ αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο

Τροφές που «απαγορεύεται» να μπουν στο ψυγείο

agriculture basket beets bokeh 533360

Οι περισσότεροι βάζουμε τα πάντα στο ψυγείο  θεωρώντας ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στα τρόφιμά μας.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική. Το ψυγείο, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, μπορεί και να χαλάσει κάποια τρόφιμα.

Τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται ψυγείο για να συντηρηθούν. Όταν μιλάμε για κρέας, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις εκτός ίσως από κάποια ειδικά επεξεργασμένα και αφυδατωμένα προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα και τα λαχανικά, ωστόσο, εδώ έχουμε εξαιρέσεις.

Βασιλικός

Όταν προσπαθούμε να αποθηκεύσουμε τον βασιλικό κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή στη συντήρηση, τα φύλλα του μαυρίζουν. Κρατήστε τον στον πάγκο της κουζίνας σας σε ένα σκιερό μέρος, και βάλτε το σαν λουλούδι σε ένα βάζο ή ένα ποτήρι. Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα από πάνω, ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει και να κρατήσει την υγρασία του.

Πατάτες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Αυτό οδηγεί σε μια περίεργη υφή και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Για τις πατάτες το ψυγείο είναι πολύ κρύο. Αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε καλύτερα, τις αποθηκεύουμε σε μια χάρτινη σακούλα στο πιο σκοτεινό και δροσερό μας ντουλάπι. Το φως του ήλιου δημιουργεί χλωροφύλλη, οι πατάτες πρασινίζουν και μερικές φορές πικρίζουν.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και να παίρνουν αέρα για να παραμείνουν φρέσκα για πολύ καιρό. Μπορείτε να το βάλετε στον «μανάβη» μέσα σε χάρτινες τρύπιες σακούλες. Κρατήστε το μακριά από τις πατάτες γιατί τις ωριμάζει και τις κάνει να χαλάνε γρήγορα. Μπορείτε αν θέλετε να καταψύξετε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι χωρίς πρόβλημα.

Ντομάτες

Το κρύο του ψυγείου δημιουργεί χημικές ενώσεις στις ντομάτες και «σκοτώνει» τα στοιχεία εκείνα που της δίνουν φρέσκια γεύση και άρωμα. Αν θέλετε οι ντομάτες σας να γίνουν βαρετές και άνοστες, τότε βάλτε τες στο ψυγείο. Θα κρατήσουν μερικές ημέρες περισσότερο, αλλά δεν θα έχουν καμία γεύση. Η θέση τους είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας.

Πεπόνια – Καρπούζια

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών στο μισό. Μια μελέτη της USDA διαπίστωσε ότι τα καρπούζια και τα πεπόνια σε θερμοκρασία δωματίου αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια β-καροτίνη (που προάγει το υγιές δέρμα και την όραση) από ό, τι στο ψυγείο. Τα αντιοξειδωτικά αναπτύσσονται και αυξάνονται μέσα στα φρούτα αμέσως μετά τη συγκομιδή τους και όταν εμείς τα τοποθετούμε στα ψυγεία τότε, δεν τους επιτρέπουμε πλήρως να αναπτυχθούν.

* Πηγή: runnfun.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…