"Μιλούν" οι σημειώσεις για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Το κινητό με το οποίο κλείστηκε το ραντεβού, οι σημειώσεις του δικηγόρου, το υλικό από τα αποτυπώματα και τις γύρω κάμερες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

59e31ac11dc52485068b458f

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνθέτουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πιστεύουν ότι πλέον έχουν στα χέρια τους ένα μεγάλο κομμάτι της συνολικής εικόνας όλων όσων εκτυλίχθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης .

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι αστυνομικοί, οι εκτελεστές είχαν κλείσει σε προγενέστερο χρόνο ραντεβού με τον ίδιο τον δικηγόρο.

Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι δεν μιλούν για πληρωμένους εκτελεστές. Κι αυτό γιατί εάν ήθελαν είχαν κάθε δυνατότητα να βρουν και να σκοτώσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο σε κάποιο μέρος του δρομολογίου που ακολουθούσε καθημερινά από το Ελληνικό όπου διέμενε μέχρι την Νεάπολη Εξαρχείων χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Τα λάθη των εκτελεστών

Τα λάθη που έχουν διαπράξει στη δολοφονία οι δύο άνδρες είναι απανωτά:

– Είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους

– Άφησαν αποτυπώματα και DNA

– Παρέμειναν επί ώρα στο γραφείο και ο συνεργάτης μπορεί να τους αναγνωρίσει

-Έδωσαν προσωπικά στοιχεία, τα οποία μένει να αποδειχθούν εάν είναι αληθινά

Ζαφειρόπουλος – δολοφονία

«θησαυρός» οι σημειώσεις

Κι αν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα ευρήματα από DNA είναι μία χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να ταυτοποιηθούν με τους δράστες, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους έναν άλλον σημαντικό κρίκο στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές σημειώσεις. Αυτές που κρατούσε ο 32χρονος συνεργάτης αλλά και οι σημειώσεις του ίδιου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατά τη διάρκεια της κουβέντας που είχε με τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο διαφορετικές σημειώσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν καταγραφεί στοιχεία για πρόσωπα υπαρκτά που «απασχολούν» τις αρχές. Μάλιστα, υπάρχει σημείωση και για γνωστή υπόθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έχει σημειώσει και δύο επιπλέον ονόματα τα οποία μένει να αποδειχθεί εάν είναι τα πιθανά ονόματα των εκτελεστών. Παράλληλα, έχει σημειώσει και τον λόγο της επισκέψεώς τους.

Λίγο πριν αποχωρήσουν από το γραφείο οι δολοφόνοι άρπαξαν τα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του ο συνεργάτης για να αποπροσανατολίσουν τις αρχές. Γνώριζαν ότι άφηναν πίσω τους έναν αυτόπτη μάρτυρα. Κινητά τηλέφωνα. Σημειώσεις. Αντλούσαν από κάπου αυτή την σιγουριά ή μήπως ούτε οι ίδιοι σχεδίαζαν αυτή την έκβαση;

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…