Newsroom

Newsroom

"Μίλησε" η κάμερα από το κράνος του Σουμάχερ

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των γαλλικών Αρχών, στην οποία δίνονται νέα στοιχεία για τον τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ που εξακολουθεί…

shumacher ski 2

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των γαλλικών Αρχών, στην οποία δίνονται νέα στοιχεία για τον τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. 

Οι γαλλικές Αρχές έδωσαν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όχι, όμως σε όλα. Το ντοκουμέντο της κάμερας που βρισκόταν στο κράνος του Σουμάχερ εξετάζεται ακόμη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, ο Γερμανός, πρώην πιλότος της F1 έκανε σκι εκτός πίστας, δεν προκύπτει όμως, ότι αυτό συνέβη επειδή προσπάθησε να βοηθήσει κάποιον και συγκεκριμένα την κόρη κάποιου φίλου του.

Δεν μπορεί για την ώρα να εκτιμηθεί η ταχύτητα με την οποία κινούταν ο Γερμανός, ωστόσο όπως είπε ο επικεφαλής των ερευνών, Στεφάν Μποζόν, ο Σουμάχερ είχε αναπτύξει ταχύτητα, αντίστοιχη μ’ εκείνη που αναπτύσει ένας καλός και έμπειρος σκιερ. Η ταχύτητα σύμφωνα με τις Αρχές δεν έπαιξε βασικό ρόλο στο ατύχημα, το οποίο οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα, σε λάθος υπολογισμό.Φαίνεται συγκεκριμένα πως τα πέδιλά του βρήκαν σε βράχο, με αποτέλεσμα ο Σουμάχερ να εκτιναχθεί σε απόσταση τριών μέτρων και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι ο εξοπλισμός του Μίκαελ Σουμάχερ ήταν άρτιος, ενώ η περιοχή στην οποία έκανε σκί τηρούσε τους διεθνείς κανονισμούς σήμανσης.  

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου