Μιλάνο: Aντιδράσεις για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά μιας τρανς γυναίκας

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ένα βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες με τον άγριο ξυλοδαρμό μίας τρανς γυναίκας από αστυνομικούς στο Μιλάνο.

Επίθεση από αστυνομικούς δέχτηκε μια τρανς στο Μιλάνο, σε ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ  το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, ενώ κυκλοφορεί και βίντεο που αποτυπώνει τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών σε βάρος της γυναίκας. Πρόκειται για μία 41χρονη τρανς γυναίκα από τη Βραζιλία  με τους τέσσερις αστυνομικούς της τοπικής αστυνομίας του Μιλάνου να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά.

Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται και από το βίντεο, η γυναίκαι δεν αντιστέκεται καν παρά μόνο αμύνεται.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, σύμφωνα με πηγές συνδικάτου της αστυνομίας, που δεν επιβεβαιώνει ο διοικητής της τοπικής αρχής, φαίνεται πως πριν το περιστατικό αυτό αστυνομικής βίας η γυναίκα βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ του Ανατολικού Μιλάνου – δηλαδή σε διαφορετική περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την 41χρονη να μεταφέρεται σε αστυνομικό τμήμα μακριά από το σημείο συνοδεία περιπολικού, όπου και επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα το όχημα να σταματά και η γυναίκα να προσπαθεί να τους διαφύγει.

Σε βάρος της γυναίκας έχει γίνει μήνυση για αντίσταση κατά των αρχών. Την ίδια στιγμή υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για τον τρόπο που οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν την γυναίκα, με τον δήμαρχο του Μιλάνου να κάνει λόγο για «σοβαρή υπόθεση». Ταυτόχρονα, η γερουσιαστής Ιλάρια Κούκι, αδερφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού που σκοτώθηκε το 2009 κατά την διάρκεια κράτησής του από την αστυνομία, δήλωσε αποφασισμένη να φέρει το περιστατικό ενώπιον της ιταλικής βουλής.