Ο Πέτσας κατηγορεί για λαικισμό τον Τσίπρα και αγνοεί τις ευθύνες της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντά, σε ανακοίνωση του, στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψη του στη Δυτική Αττική και κατηγορεί τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πολιτεύεται με λαικισμό, ξεχνώντας της εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης όπως και την ποδηλατάδα του πρωθυπουργού 

5180646

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τονίζει: «Ο κ.Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του!»

Προφανώς ο κ. Πέτσας ξέχασε ότι επί ημερών της κυβέρνησης έγινε το lockdown, με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αλλά ο πρωθυπουργός αγνόησε την εντολή προς τους πολίτες και έκανε ποδηλατάδα στην Πάρνηθα βγάζοντας σέλφι 

Τέλος, ο  κ. Πέτσας αναφέρεται στις ενέργεις και τις συστάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην Δυτική Αττική από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στις 9 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει την αυξητική τάση στη Δυτική Αττική στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης. Στις 11 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών όπου είχε τονιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης» καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας διερωτάται «που ήταν τότε ο κ. Τσίπρας» και επισημαίνει «Πάντα απών, όταν πρέπει. Και πάντα προβλέψιμα ίδιος».

Όμως και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  στην προσπάθεια του να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης , προσπαθεί να κατασκευάσει μια άλλη πραγματικότητα για την μεγάλη εξάπλωση του ιού στη Δυτική Αττική, από εκείνη που υπήρχε εδώ και καιρό και όπως καταγράφεται σε έγγραφο που είχε δώσει  στη δημοσιότητα ο «Αθήνα 9.,84» , με τις  τοπικές αρχές  να είχαν προειδοποιήσει από τις αρχές Νοεμβρίου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ζητώντας μαζικά τεστ στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση

Πρόκειται για έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, ο οποίος ενημέρωνε τον ΕΟΔΥ στις 4 Νοεμβρίου για το σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή, όπως είχε καταγραφεί από την εικόνα των σχολείων. Σε όλη την περιφερειακή ενότητα είχαν κλείσει 40 σχολεία λόγων πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Το έγγραφο επιβεβαίωσε στην Efsyn ο κ. Κοσμόπουλος εξηγώντας ότι την επόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ έστειλε κλιμάκιο για μαζικά τεστ μόνο στην Ελευσίνα και στη συνέχεια δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια. 

Την ίδια στιγμή τα Σωματεία Εργαζομένων Δυτικής Αττικής κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, καταγγέλλοντας ότι οι έλεγχοι στις βιομηχανικές μονάδες είναι ανύπαρκτοι και οι χώροι δουλειάς μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.
 
«Η Δυτική Αττική “βράζει” με την πανδημία να έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Οι χώροι δουλειάς, μαζί με τα μέσα μεταφοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες διασποράς του ιού, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τη δική μας και των οικογενειών μας» αναφέρουν τα σωματεία εργαζομένων.

Γεννηματά: Ασυγχώρητη καθυστέρηση της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική

 

Η Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωσή της, καταλόγισε «ασυγχώρητη καθυστέρηση», στη Δυτική Αττική μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, που έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους».

«Αντί (η κυβέρνηση) να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των Υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», κατέληξε.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…