Μίλα μου για εμμονές: Σε 20′ ομιλίας ο Μητσοτάκης είπε «Βαξεβάνης» τέσσερις φορές

Μήπως η σημερινή συζήτηση για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου έγινε για να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα μέσα;

5251448

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε σήμερα στο βήμα της Βουλής και ενώ όλοι περίμεναν πως θα μιλήσει για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, όπως ο ίδιος είχε εγγυηθεί, τελικά ακούσαμε αρκετές φορές το όνομα του… Κώστα Βαξεβάνη.

Για τον πρωθυπουργό φαίνεται δεν τίθεται θέμα Λιγνάδη ή κάποιο ζήτημα με την υπουργό Πολιτισμού. 

Η μόνη του έννοια είναι να στοχοποιήσει συγκεκριμένους δημοσιογράφους, συγκεκριμένους εκδότες και συγκεκριμένα μέσα. Κάποιος θα μπορούσε να ονομάσει και εμμονή αυτή την πρεμούρα του πρωθυπουργού. 

Συγκεκριμένα στα πρώτα 20 λεπτά της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο όνομα του Κώστα Βαξεβάνη 4 φορές. Σε μια συζήτηση που επισημαίνουμε ξανά, κανονικά θα αφορούσε το περιεχόμενο και την ποιότητα του δημόσιου λόγου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού…

«Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε την κα Αγαπηδάκη κι εσείς τον κ. Πολάκη. Ρωτώ αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή προτιμάτε την Αυγή το κομματικό σας έντυπο που μίλησε για εμετικό κιτρινισμό.

«Αν είστε με την κομματική σας εφημερίδα ή με αυτά που γράφει το Documento του Βαξεβάνη;» 

Έχει πάντως ιδιαίτερη αξία ότι την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου επιλέγει χαρακτηρισμούς όπως «βαξεβάνιες εμετικές ριπές» για να συκοφαντήσει.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη…