«Μικρότητες» χαρακτήρισε ο Ιερώνυμος τα Fake News Βορίδη και ακροδεξιών περί κατάργησης σταυρού & Χριστουγέννων

Ηχηρό ράπισμα, από τα χείλη του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σχετικά με τα απίστευτα fake news που διαδίδουν διάφοροι ακροδεξιοί κύκλοι της αντιπολίτευσής, ιστοσελίδες και νεοναζί εγκληματίες.

NewsRoom 06/11/2018 | 20:56

«Και ως προς τις μικρότητες ότι θα καταργήσετε τα σύμβολα της εκκλησίας και τα λοιπά, από πολέμους τέτοιας μορφής, έχουμε γνωρίσει όλοι μας αλλά ξέρουμε να προχωρούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό και αφού λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί με υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς στο θέμα με τα fake news που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ, είχε δηλώσει πως:

- Εάν επικρατήσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, «τα σχολεία και τα δικαστήρια δεν έχουν μέσα την εικόνα του Χριστού και ο θρησκευτικός όρκος καταργείται σε όλα τα επίπεδα»

- Εάν επικρατήσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, «τα Χριστούγεννα δε θα μπορούν να εορτάζονται σε δημόσιους χώρους άρα δεν μπορείς να βάλεις μια φάτνη»

- «Ο σταυρός από τη σημαία πρέπει να αφαιρεθεί»

- «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ρήξη με την ταυτότητα και την παράδοση μας έτσι όπως αυτή έχει ρυθμιστεί εκατοντάδες χρόνια. Είμαστε οι κληρονόμοι του Βυζαντίου και της ισορροπίας που υπήρχε ανάμεσα στον αυτοκράτορα και τον Πατριάρχη. Αυτό κληρονομήσαμε, αυτό αποτυπώθηκε στα Συντάγματά μας αυτή είναι η παράδοσή μας. Ο κ. Τσίπρας ζητά να ρηγματώσουμε με αυτή την ιστορία» 

- «Η ΝΔ είπε και εδήλωσε ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος»