Newsroom

Newsroom

Το μικρό κράτος που κατάφερε πρώτο να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες κατά του κορονοϊού

Μέσα σε ένα μήνα έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου περίπου το 108% του ενήλικου πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένων και των αλλοδαπών κατοίκων)

nauru 2131318 1920

Το Ναουρού, ένα μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, κέρδισε “το παγκόσμιο ρεκόρ” εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς έχει προσφέρει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό του.

Η μικρή αυτή χώρα, που είναι μία από τις σπάνιες παγκοσμίως που δεν κατέγραψε κρούσματα κορονοϊου, ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης ξεπέρασε τις προσδοκίες της.

Μέσα σε ένα μήνα 7.392 άνθρωποι έλαβαν μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, δηλαδή περίπου το 108% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού. Στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι αλλοδαποί που ζουν εκεί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Η ομάδα δράσης που έχει αναλάβει τη μάχη κατά του κορονοϊού είναι ικανοποιημένη για αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και ευχαριστεί τους κατοίκους που συνέβαλαν ώστε το Ναουρού να παραμείνει ένα μέρος χωρίς covid-19”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της task force Κίρεν Κέκε παραδέχθηκε ότι η μικρότερη χώρα παγκοσμίως είχε την τύχη να διαθέτει επαρκή αριθμό εμβολίων για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της, προσθέτοντας όμως ότι θα συνεχιστεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

“Με την άφιξη κάθε ταξιδιώτη παραμένει ο κίνδυνος να εισέλθει ο κορονοϊός στο Ναουρού και τα πρόσφατα γεγονότα στην Παπούα Νέα Γουινέα, τα Φίτζι και την Ινδία μας δείχνουν την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξελιχθεί αυτό”, τόνισε.

Το Ναουρού έλαβε δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του προγράμματος Covax για τη διανομή εμβολίων κατά της covid-19 στις πιο φτωχές χώρες.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…