Newsroom

Newsroom

Παιδιά με περικεφαλαίες, ασπίδες και όπλα… Το Star διαφημίζει την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι

Πρώτα πολεμούν, ύστερα ζουν στη Σχολή Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας του υπουργού

4511505

«Στην Ελληνική Αγωγή προσεγγίζουμε την ιστορία και τα αρχαία ελληνικά με βιωματικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί μαθητές θα τα αγαπήσουν και δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ», μας ενημερώνει η Ευγενία Μανωλίδου από το αφιέρωμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στην ιδιωτική εταιρεία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά μία έννοια η Ε. Μανωλίδου περιγράφει την εμπειρία του «παιδικού τραύματος»… Βλέπετε η παιδαγωγική μέθοδος της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της ιδίας και του υπουργού Ανάπτυξης συνίσταται στο να βάζεις παιδάκια να πολεμούν μεταξύ τους  βγάζοντας ιαχές στα αρχαία ελληνικά, φορώντας στολές, περικεφαλαίες και κραδαίνοντας όπλα, θέλοντας να «αναγεννήσεις» την μάχη των Θερμοπυλών.

Το πιο αξιοσημείωτο βεβαία από όλα είναι ότι το Star επέλεξε για κάποιον «ανεξήγητο» λόγο να μεταδώσει το συγκεκριμένο δρώμενο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ένας τηλεοπτικός σταθμός δηλαδή πανελλαδικής εμβέλειας και δημόσιας συχνότητας αναπαράγει μέσα από το κεντρικό του δελτίο ένα δρώμενο που παραπέμπει ξεκάθαρα σε γνωστά εθνικιστικά και κιτς σόου, διαφημίζοντας ταυτόχρονα και το προϊόν της ιδιωτικής σχολής ενός υπουργού της κυβέρνησης.

Φυσικά η Ελληνική Αγωγή ανταπέδωσε στον σταθμό αναρτώντας τις ευχαριστίες της…

«Ευχαριστούμε πολύ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αναφορά στο πρόσφατο θεατρικό δρώμενο των μαθητών μας ως αφιέρωμα στην επέτειο των 2.500 ετών από τη μάχη των Θερμοπυλών. Σύντομα θα προβληθεί όλο το δρώμενο μέσω του καναλιού της Ελληνικής Αγωγής στο YouTube», αναφέρεται στην ανάρτηση.