Μιχάλης Ρέππας: «Είχαμε ακούσει ότι κάποιοι είναι "γυναικάδες", αλλά μιλάμε για σοβαρά αδικήματα»

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος Μιχάλης Ρέππας μίλησε για τις Τρεις Χάριτες και το κίνημα Me Too. 

NewsRoom 17/11/2021 | 13:52

«Τη ζωή μας ο Θανάσης και εγώ δεν την προγραμματίζουμε. Πάντοτε πηγαίναμε όπως το έφερνε το πράγμα. Έλεγα στο Θανάση Παπαθανασίου πάντα ότι οι συμπέθεροι από τα Τίρανα δεν είναι θέατρο, αλλά σήριαλ. Ότι συνέβη στο θεατρικό, το ίδιο συμβαίνει και στην τηλεοπτική μεταφορά μόνο που τώρα εντάσσονται τεράστια πακέτα κωμικής δράσης», είπε ο Μιχάλης Ρέππας στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

«Πριν 14 χρονιά η αφομοίωση των Αλβανών στην Ελλάδα ήταν κάτι πρόσφατο. Πλέον οι Αλβανοί είναι μέσα στη ζωή μας. Tο έργο αυτό καταγραφεί τα εθνικά μας ελαττώματα και την ελληνική νοοτροπία. Τα ελαττώματα της ελληνικής νοοτροπίας δεν μειώνονται, δόξα τω θεό για εμάς τους ανθρώπους του χιούμορ», πρόσθεσε. 

«Οι Τρεις Χάριτες ήταν η αρχή μας. Ότι είμαστε δημιουργήθηκε μέσα από αυτό το σήριαλ. Το Δις εξαμαρτείν είναι μια ιστορία αγάπης και είναι μια εξαιρετικά αγαπημένη ανάμνηση», σημείωσε ο Μιχάλης Ρέππας.

«Είχαμε επιλέξει να μην προβάλλονται οι σειρές μας γιατί θεωρούσαμε ότι φθειρόμασταν χωρίς κέρδος. Δεν είμαι σίγουρος αν κάναμε καλά. Με τον Θανάση δεν έχουμε πολλές καλλιτεχνικές διαφωνίες. Οι χαρακτήρες μας δεν ταιριάζουν και τσακωνόμαστε. Με τον Θανάση δεν τσακωνόμαστε ποτέ την ώρα του γυρίσματος. Συνήθως μαλώνουμε την ώρα του γραψίματος».

Για το κίνημα me too απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Είχαμε ακούσει για κάποιους ότι μπορεί για παράδειγμα να είναι “γυναικάδες”, όμως αυτά που καταγγέλλονται είναι σοβαρά αδικήματα. Δεν έχω απομακρύνει ηθοποιό από θίασο μου, έχω σκεφτεί όμως να το κάνω. Δεν είμαι συγκρουσιακός άνθρωπος. Έχω μετανιώσει μια-δυο φορές που δεν απομάκρυνα κάποιον από τον θίασο».