ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Μιχάλη, δεν μπορείς που δε μπορείς, δεν πας για ψάρεμα;

Το φιλοκυβερνητικό Liberal πρότεινε στον κ. Θεοχάρη να ασχοληθεί με τα σπορ, αντί για τον τουρισμό: «Πήγε ο υπουργός Τουρισμού να δώσει συνέντευξη στο BBC, με αντικειμενικό στόχο να πείσει τους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, και τα έκανε μαντάρα. Κυριολεκτικώς..

5201496

.. Ίσως, επειδή έχει μάθει από τα ελληνικά μέσα που οι δημοσιογράφοι χαϊδεύουν την εξουσία. Ίσως, επειδή οι υπουργοί στην Ελλάδα δε συνηθίζουν να δαπανούν ιδιαίτερο χρόνο για να μελετήσουν τα θέματά τους. Η ουσία είναι ότι φάγαμε ήττα στο BBC. », έγραψε ο εκδότης του site, σε άρθρο με τίτλο «Καλύτερα να πήγαινε για ψάρεμα».
 
Το πρόβλημα είναι η προτροπή δεν αφορά μόνο τον κ. Θεοχάρη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης, παραδείγματος χάριν, έχει αναλάβει ένα επίσης κρίσιμο υπουργείο και τα έχει κάνει επίσης μαντάρα.  Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε μια μαφιόζικη δολοφονία. Προχθές ο «Κεφάλας » δολοφονείται στην Αθήνα, παρά-προχθές ένας άλλος στη Ζάκυνθο(!) του οποίου πέρυσι είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα.
 

Γιατί δεν εξιχνιάστηκε το έγκλημα εδώ και ένα χρόνο, να βρεθούν -ή τουλάχιστον να ζοριστούν- οι δολοφόνοι, ώστε να μην φάνε και τον άνδρα; Γατί αντί να τα βάλει με τη Μαφία, το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στην Αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοίδης κυνηγάει εδώ και δύο χρόνια αναρχικούς στις καταλήψεις, βαράει κανένα περαστικό Ινδαρέ και ξυλοκοπεί τους φοιτητές και τους νέους στις πλατείες.
 
Μετά τις εκλογές του 2019, η πρώτη κίνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη( μετά την ακύρωση του έτοιμου διαγωνισμού για τις ταυτότητες- αλήθεια τι έγινε με αυτό, βρέθηκε ανάδοχoς; ) ήταν να προσλάβει χιλιάδες αστυνομικούς για να καταπολεμήσει υποτίθεται την εγκληματικότητα. Και αντί για αυτό έχουμε εγκλήματα πρωτοφανούς αγριότητας. Επί lockdown, με απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και μετακίνησης από νομό σε νομό κλπ. Ανατριχιάζει κανείς όταν σκέπτεται τι θα γίνει από εδώ και πέρα, χωρίς περιοριστικά μέτρα και  με άδειες τις τσέπες διαρρηκτών και εγκληματιών.
 
«Ηδη τον Απρίλιο παρουσιάστηκε αύξηση της τάξης των 25% των σοβαρών αδικημάτων σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι», έλεγε στο χθεσινό « Βήμα της Κυριακής» «υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη» : « Ψάχνουμε τους δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος στη Βορειοανατολική Αττική σε περίπου 40-45 εγκληματικές οργανώσεις». Μέχρι τώρα δεν έχει εξαρθρωθεί καμία. 
 
Aναγκάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από κάθε σοβαρό έγκλημα, να διαρρέει ότι ο πρωθυπουργός, σαν ινσπέκτορ Κλουζώ, τηλεφωνεί στον κ. Χρυσοχοϊδη. Mέχρι και ο Πρετεντέρης εξανέστη:  «Δηλαδή αν δεν το επιθυμούσε ο Πρωθυπουργός, δεν θα προχωρούσε η διαλεύκανση άμεσα και με ιδιαίτερη σπουδή; Θυμήθηκαν να διαλευκάνουν όταν τους πήρε τηλέφωνο; Καταλαβαίνω την προσπάθεια ανάδειξής του σε ενορχηστρωτή των πάντων. Είναι μέσα στην πολιτική. Αλλά υπόκειται σε κάποια όρια. Τα όρια μιας εύλογης σοβαρότητας».
 
Η επικοινωνιακή φούσκα «του νόμου και της τάξης» έχει σκάσει. Οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί που προσλήφθηκαν ήταν για το θεαθήναι.  Το δημόσιο θα δαπανά 20 εκατ το χρόνο για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, ενώ η τακτική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ το 2020 ήταν μόλις 91,6 εκατομμύρια  Προσλάβαμε 1000 αστυνομικούς στα ΑΕΙ, « τους περισσότερους στην Ευρώπη αντί για 1000 πανεπιστημιακούς που έχουμε τους λιγότερους», γράφει στο Tvxs o κ. Παπαϊωάννου, κοσμήτορας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 
H αλήθεια είναι ότι την κυβερνητική ανικανότητα επισημαίνει και το προαναφερθέν άρθρο του Liberal, με την προτροπή για το ψάρεμα: «Αυτό που έγινε με τον Χάρη Θεοχάρη και το BBC ήταν κακό. Αλλά δε θα βρίσκατε εύκολα κάποιον να το κάνει πολύ διαφορετικά. Κατά πάσα πιθανότητα θα έκανε τα ίδια λάθη. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στο πολιτικό προσωπικό». Όσο για τον τίτλο του άρθρου, είναι μάλλον εμπνευσμένος από το ανέκδοτο με τον ιδιοκτήτη πολυκαταστήματος, που μένει εντυπωσιασμένος από τον υπό δοκιμή πωλητή του, ο οποίος καταφέρνει να πουλήσει σε πελάτη από βάρκα μέχρι όλα τα υλικά ψαρέματος.
 
«Μου ζήτησε μια σερβιέτα για τη γυναίκα του», εξηγεί ο δαιμόνιος πωλητής, « και του είπα: δεν μπορείς που δεν μπορείς, δε πας για ψάρεμα; ».

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…