«Μήδεια»: Τι να κάνετε αν εντοπίσετε άστεγο 

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων θα λειτουργήσουν τρεις θερμαινόμενοι χώροι, στους οποίους μπορούν να μεταφερθούν οι άστεγοι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

5246114

Αν εντοπίσετε κάποιον άστεγο, μπορείτε να τον ενημερώσετε σχετικά για το πού βρίσκονται οι συγκεκριμένοι χώροι και να τον καθοδηγήσετε, ή να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), το οποίο δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000. 

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν είναι:

Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9 – τηλ: 210.5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε RapidTest.

To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151), όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, επίσης πραγματοποιείται RapidTest.

Επιπλέον, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), θα διαθέτει θέσεις στις εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

20210216135632 489682

Για πολλές ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες οι χιονοπτώσεις μπορεί να εξελιχθούν σε τραγωδία. Κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι λίγοι οι άστεγοι που, παρατημένοι από τον κρατικό μηχανισμό, χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του βαρύ ψύχους. Στη φωτογραφία απεικονίζεται μια άστεγη γυναίκα που προσπάθησε να «προστατευτεί» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρίσκοντας «καταφύγιο» σε στάση λεωφορείου στην περιοχή του Παγκρατίου.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός