Μια ζεστή αγκαλιά περίμενε την Αμάλ στην Ιταλία

Η Αμάλ έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας και την υποδέχτηκαν όπως άξιζε σε μια κούκλα που απεικονίζει ένα παιδί πρόσφυγα.
 

NewsRoom 08/09/2021 | 22:58

Δημιούργησαν μια ηλικιωμένη κούκλα στο μέγεθος της για να την αγκαλιάσει, συμβολίζοντας εκείνη την αγκαλιά που χρειάζεται κάθε ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που παλεύει να επανενωθεί με την οικογένεια του. 

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως στην Αθήνα, παρά το ότι πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε ώστε να τιμήσει την προσπάθεια της ομάδας που δημιούργησε την Αμάλ, να αναδειχθούν επιτέλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα που φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες ώστε να βρουν μια ανάσα ελευθερίας, η Ελληνική Αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες, επέτρεψε να αμαυρωθεί μέχρι και η εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μεταξουργείο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν απρόκλητη επίθεση κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο, ενώ προστάτευαν για άλλη μια φορά τους φασίστες που είχαν συγκεντρωθεί με απειλητικές διαθέσεις, και δρούσαν κρυμμένοι πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει την Αμάλ και τη συνοδεύει στο ταξίδι της σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση στο Μεταξουργείο τελικά δε γινόταν να πραγματοποιηθεί «για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας», αφού κρίθηκε ότι η ΕΛΑΣ δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των διοργανωτών και του κόσμου, από τις ορδές φασιστοειδών που μαζεύτηκαν, αυτή τη φορά έχοντας ως εχθρό μια... κούκλα. 


Πηγή:Documentonews