Μια τρανς εργάτρια σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο

Mια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έκανε η Ελληνοφρένεια όπου βρέθηκε στη ΒΙΟΜΕ και μίλησε με τη Νικόλ για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη φυλομετάβαση μιας τρανς εργαζόμενης.

trans ergatria

Το 2017 ένας άνθρωπος πήγε στη δουλειά του και ζήτησε τον λόγο για να κάνει μια ανακοίνωση. Εκεί, ένα πρωινό του καλοκαιριού, στις εφτά το πρωί, μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, ανακοίνωσε στην εργατική συνέλευση για πρώτη φορά ότι είναι γυναίκα και θέλει, από εδώ και πέρα, να τη φωνάζουν Νικόλ. Να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. κατάφεραν, μαζί με τις ανοιχτές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εντός και εκτός Ελλάδας, να αναδείξουν έναν άλλο τρόπο παραγωγής και διασύνδεσης με την κοινωνία και να αποτελέσουν «παράδειγμα του αντι-σοκ δόγματος» για όλο τον κόσμο, όπως τους αποκάλεσε η Ναόμι Κλάιν. Και πώς ένα αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός για κοινωνικές αλλαγές

Σήμερα εργάζεται στη «Suburbia», μια συνεταιριστική προσπάθεια εναλλακτικού πολιτισμού, που στεγάζεται μέσα στη ΒΙΟΜΕ. 

Η Ελληνοφρένεια βρέθηκε στη ΒΙΟΜΕ και μίλησε με τη Νικόλ για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη φυλομετάβαση μιας τρανς εργαζόμενης, σε ένα βίντεο όπου αποκαλύπτει για το πώς προσπαθούσε να το κρύψει ακόμα και απ’ τον εαυτό της.

Για την επιλογή του Coming out, τις δυσκολίες και τη λύτρωση. Για τα κρατικά εμπόδια της φυλομετάβασης, για τον σεξισμό και για τον εργασιακό αποκλεισμό.

Για το πώς την υποδέχτηκαν οι εργάτες, οι φίλοι της και η οικογένειά της, αλλλά και για τα όνειρα που κάνει έχοντας φτάσει πια σε αυτό το ξέφωτο της δικής της απελευθέρωσης

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…