Μια συναυλία για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ

Μια πρωτοβουλία της ερμηνεύτριας Βιβής Βουτσελά που αγκαλιάστηκε από τον Δήμο Βύρωνα και πολλούς συναδέλφους της

rafail

Τη Βιβή Βουτσελά τη γνωρίζω ως μία εξαιρετική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου. Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε και ο προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Καρδιοκλέφτρα», στον οποίο την επιμέλεια είχε ο γνωστός βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας (προσεχώς εδώ η κριτική του δίσκου). Η Βουτσελά έκανε μία κίνηση που συγκίνησε το διαδίκτυο και που μέσα σε ελάχιστο χρόνο οδήγησε στη δημιουργία ενός σημαντικού event!

Την περασμένη Παρασκευή η Βιβή Βουτσελά απηύθυνε κάλεσμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook για τη διεξαγωγή μιας συναυλίας αλληλεγγύης με τίτλο «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ». Την επόμενη κιόλας μέρα, «νωρίς το πρωί», όπως ενημέρωσε η ίδια, ήρθε η πρόσκληση από τον Δήμο Βύρωνα: Οι δημοτικές αρχές του Βύρωνα παραχωρούν δωρεάν το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας προκειμένου να φιλοξενηθεί το μουσικό event οικονομικής ενίσχυσης του «μικρού μας μαχητή». «Δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο πίσω απ’ την κίνηση αυτή» ακούω τη Βουτσελά να μου λέει απ’ την άλλη άκρη της γραμμής. «Το σκέφτηκα εντελώς αυθόρμητα κι είπα ”ότι γίνει”. Το άλλο πρωί επικοινώνησαν μαζί μου από τον Δήμο Βύρωνα».

Από κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους! Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34, Βύρωνας) τραγουδάμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε τον Παναγιώτη – Ραφαήλ να ταξιδέψει στη Βοστόνη και να θεραπευτεί. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο! Στην είσοδο θα βρίσκεται ένας μεγάλος κουμπαράς και ο καθένας θα προσφέρει το χρηματικό ποσό που δύναται να διαθέσει!

Μέχρι στιγμής οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν και που θα δώσουν το παρόν με ένα τραγούδι είναι η Μαρίζα Κωχ, η Σόνια Θεοδωρίδου, η Καλλιόπη Βέττα, η Αναστασία Μουτσάτσου, η Σοφία Αρβανίτη, ο Βασίλης Γισδάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Πέννυ Ξενάκη, η Αφεντούλα Ραζέλη, οι συνθέτες Σπύρος Σαμοΐλης, Γιάννης Κ. Ιωάννου, ο Λάκης Ορφανίδης, ο Γιώργος Τζώρτζης, ο Μανώλης Δημητριανάκης, η Μήδεια Χουρσουλίδου, το συγκρότημα Soul Destiny με την Καλλιόπη Βασιλείου και η συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου. Η λίστα συνεχώς εμπλουτίζεται και οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα υποβάλλονται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα. 

Καλό θα είναι κι άλλοι μουσικοί, ερμηνευτές και συνθέτες, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης προς ένα αθώο πλάσμα που είδαμε να γίνεται «μπαλάκι» εξαιτίας μικροπολιτικών τακτικών. Μετά το πέρας της συναυλίας ο κουμπαράς θα δοθεί στην οικογένεια του Παναγιώτη – Ραφαήλ υπέρ της συνεισφοράς στον αγώνα τους! Η τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βιβή Βουτσελά έκλεισε με δυο – τρία λόγια, που δηλώνουν την ικανοποίηση της για την απήχηση – ευτυχώς – που είχε η ιδέα της: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν ως τώρα στο κάλεσμα καθώς και σε όσους ακολουθήσουν.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Βύρωνα και στους λειτουργούς του, που ταχύτατα ανταποκρίθηκαν».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ