Newsroom

Newsroom

Μία στις τρεις εφαρμογές για smartphones μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό

Μία στις τρεις εφαρμογές για smartphones μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Symantec, εξειδικευμένης στην προστασία…

smartphone spying 1

Μία στις τρεις εφαρμογές για smartphones μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Symantec, εξειδικευμένης στην προστασία της πληροφορίας.

Πρόκειται για λογισμικό που ανήκει στην κατηγορία grayware, η οποία περιλαμβάνει εφαρμογές στις οποίες η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε νόμιμο και κακόβουλο δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς μπορεί να μην υπάρχει σε αυτές κάποιο αναγνωρισμένα κακόβουλο λογισμικό, όμως μπορούν να λειτουργήσουν κακόβουλα, εντοπίζοντας τη θέση του χρήστη εν αγνοία του, καταγράφοντας το ιστορικό περιήγησής του στο Διαδίκτυο ή πλασάροντας ανεπιθύμητες διαφημίσεις.

Οι εφαρμογές αυτές ωστόσο διατηρούν ένα προπέτασμα νομιμότητας, αναφέροντας τις λειτουργίες αυτές στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας άδειας χρήσης τους, που συνήθως οι χρήστες δε διαβάζουν.

Μέσα στο 2013, το Norton Mobile Insight, το εργαλείο ανάλυσης εφαρμογών της Symantec, ανέλυσε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια εφαρμογές, και παρουσίασε ότι 1,5 εκατομμύριο από αυτές μπορούν να καταταχθούν ως κακόβουλο λογισμικό (malware).

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…