ΚΑ

Κώστας Αργυρός

Μια σαμπάνια για τον υπουργό…

Κι όμως υπάρχει κάτι, στο οποίο θα ήθελα να μοιάζουμε στους Γερμανούς...

Κι όμως υπάρχει κάτι, στο οποίο θα ήθελα να μοιάζουμε στους Γερμανούς… Το πώς λειτουργεί η δημόσια τηλεόρασή τους. Ειδικά τώρα, που γίνεται πάλι λόγος για αμερόληπτη και ανεξάρτητη ΕΡΤ, ήρθε για μια ακόμα φορά το δεύτερο γερμανικό κανάλι ZDF και η εκπομπή Frontal21 για να ενισχύσει αυτή την επιθυμία μου.

Η εκπομπή αναφέρεται λοιπόν στα δωράκια (κυρίως σαμπάνιες και ακριβά κρασιά), που συνήθιζε να στέλνει ένας Λιβανέζος έμπορος όπλων σε Γερμανούς πολιτικούς. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι, ότι ένας από εκείνους που απολάμβαναν τα ευγενή ποτά ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Ο οποίος σήμερα… τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Οι αποκαλύψεις αφορούν το διάστημα από τα Χριστούγεννα του 2010, μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2016. (Γιορτές αγάπης είναι αυτές!). Ο κύριος Στάινμαϊερ ουσιαστικά παραδέχτηκε την αλήθεια του ρεπορτάζ, πρόσθεσε βεβαίως ότι το γεγονός ότι είδε «δυο, τρεις φορές» τον Λιβανέζο Αχμάντ ελ Χουσεϊνί, σε καμιά περίπτωση δεν επηρέασε τις πολιτικές του αποφάσεις.

Αντίθετα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Οττο Σίλλυ, που είναι επίσης στη «λίστα με τα δώρα» αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο. Στους τυχερούς συμπεριλαμβάνονται επίσης και τρία υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων.

Ο Αχμάντ ελ Χουσεϊνί λειτούργησε μεταξύ άλλων ως μεσάζοντας στην διαδικασία πώλησης δύο γερμανικών φρεγατών στην Αλγερία, που συμφωνήθηκε το 2011 και έχει κόστος 2 δισ. ευρώ. Κατασκευάστρια η ΤhyssenKrupp. Ο Λιβανέζος ασχολήθηκε με τον εξοπλισμό τους, δουλειά που ανέλαβε η επίσης γνωστή μας Rheinmetall. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Γερμανών δημοσιογράφων ο δραστήριος έμπορος είχε καταφέρει να δημιουργήσει στο Βερολίνο ένα πολύ καλό δίκτυο επαφών, που έφτανε και μέσα στο Υπουργείο Άμυνας. Όταν είναι κανείς ανοιχτοχέρης, ανοίγουν και οι κατάλληλες πόρτες.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, όποιο μέλος της κυβέρνησης λάβει κάποιο δώρο αξίας άνω των 153 ευρώ είναι υποχρεωμένο να το αναφέρει αυτό γραπτώς στον καγκελάριο. Κανείς από τους τρεις πολιτικούς του SPD δεν το έκανε…

Τα «κρασιά του εμπόρου όπλων», όπως ονομάζεται το σημερινό επεισόδιο του Frontal21 προβάλλεται απόψε το βράδυ από τη δημόσια γερμανική τηλεόραση.

(Μην κάνετε συνειρμούς, τέτοιο θέμα στην Ελλάδα ούτε η δημόσια, ούτε καμιά ιδιωτική τηλεόραση δεν θα το τολμούσε)

Πηγή: 28europe

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της κόρης του Πασχάλη Τερζή: «Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκα με όγκο στο νωτιαίο μυελό»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Γιάννα Τερζή το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το…

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Υπόθεση Κοκλώνη: Τι συμβαίνει με την έρευνα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος;

Aν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για…

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό εορταστικό ωράριο λειτουργίας, οι 3 Κυριακές που…