Μια πρέζα χιόνι

Δε θα είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο κυρ Μιχάλης έχει ένα επάγγελμα: Επάγγελμα Υπουργός.

5235401

Και όχι υπουργός ό,τι και ό,τι. Αλλά ταγμένος διώκτης πάσης φύσεως εγκληματιών. Από τσαντάκηδες μέχρι πρεζέμπορους. Με ουκ ολίγες θητείες από τα 90s μέχρι σήμερα.

Κυβερνήσεις έρχονται και κυβερνήσεις φεύγουν, ο κυρ Μιχάλης είναι εδώ. Γνώστης των ανωγείων αλλά και των κατωγείων και καταγωγείων του μάταιου τούτου κόσμου, με το μικρό του τον φωνάζουν. Είναι εδώ, αρκεί να μη χρειάζεται να διαβάζει, γιατί εκεί ζορίζεται λίγο και εκτίθεται. Γνήσιο τέκνο της κεντροαριστεράς, του αρκεί να έχει το κατάλληλο βήμα στο φυσικό του χώρο. Ακόμα και με τη Δεξιά, ταξικός αποστάτης για το δημόσιο συμφέρον, για να ικανοποιεί την εξάρτηση του. Αυτή της εξουσίας, μην πάει αλλού το μυαλό σας.

Αν και παιδί της αλλαγής από τα γεννοφάσκια του, από αλλαγές στα κόμματα δε γνωρίζει όταν πρόκειται για το ύψιστο καθήκον. Είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με τη ΝΔ, στέκεται ταπεινός υπηρέτης του συστήματος. Αλλά συνάμα αγέρωχος διώκτης του εγκλήματος, τιμωρός των απανταχού κακών, ακριβοδίκαιος κριτής, δικαστής και ένορκος μαζί. Σε αυτά δεν κάνει εκπτώσεις. Από την κόψη της σπάθης του την τρομερή δε γλιτώνει κανείς. Από πιτσιρικάδες σε κινηματογράφους μέχρι και ο διεθνώς καταζητούμενος μετά τον Κάρλος το Τσακάλι, Ινδαρες, ο κυρ Μιχάλης είναι εκεί να παραμονεύει στο Γκόθαμ Σίτι.

Κατάλαβε και ο Κυριάκος ότι από τα στειλιάρια του δεν έχει γλιτώσει όποιος μιλάει ελληνικά και τον έριξε στα δύσκολα. Να δαμάσει την πανδημία και να φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη τον κορονοϊό. Και η επιθυμία του απαράβατη εντολή για τον κυρ Μιχάλη. Όλη η υφήλιος κυνηγά τον κορονοϊό με γιατρούς, φάρμακα, εμβόλια και ματζούνια, εμείς τον κυνηγάμε με μπατσομιχάληδες και γκλομπ. Έπειτα θα μου πεις, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε, αλλά άλλου παπά φραγκέλιο αυτό.

Και αφού πρόσθεσε στο παλμαρέ του πως δάμασε την πανδημία και κορόιδεψε τον κορονοϊό, κλείνοντάς μας όλους μέσα μια και καλή και αφήνοντας τον μόνο του έξω, έμελλε να την πατήσει από δεκαπέντε πόντους χιόνι.

Ούτε καν είκοσι, και ας μετράνε και ξ αναμετράνε ενοχικά στην κυβέρνησή του ως άβγαλτοι έφηβοι ενώπιον τολμηρούς και λάγνας θεραπαινίδος.

Το πρόβλημα δεν ήταν όμως η κυκλοφορία με τον «πρωτοφανή χιονιά», που τελικά όπως μας ενημέρωσαν – εμφανώς εκνευρισμένοι από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, δεν ήταν και τόσο «πρωτοφανής». Αυτό το έλυσε όπως έλυσε και την πανδημία. Σερίφικα. Απαγόρευσις κυκλοφορίας. Και του χιονιά του την έσκασε και έμπλεοι ευτυχίας και οι εργολάβοι που γλιτώνουν κάτι εκατομμυριάκια αποζημιώσεις. Δεν το λέμε εμείς, φεύ! Ο νόμος της ΝΔ το λέει, ο 4336, εδάφιο 65 για να μην παρεξηγηθώ, γιατί ξέρω ότι είναι πολύ του νόμου και της τάξης και δε σηκώνει μύγα στη σπάθα του την τρομερή ο κυρ Μιχάλης.

Το πρόβλημα του κυρ Μιχάλη αρχίζει και τελειώνει άλλου. Θολωμένος από το ιερό, εξαρτησιογόνο καθήκον της εξουσίας, έπεσε με τα μούτρα στη μάχη κατά του χιονιά για το δημόσιο συμφέρον. Και πάνω στη χιονοθύελλα και την αντάρα, να σου μία μπάλα χιόνι μπήκε στη μύτη του και έπιασε μεδούλι. Όχι, πολύ, μια πρέζα. Δε χρειάζεται πολύ για να παγώσει όμως ο εγκέφαλος και να αρχίσει τα «εγώ». Εγώ έκλεισα την εθνική, εγώ θα την ξανά έκλεινα. Εγώ είμαι το κράτος και αλλά τέτοια στο θολωμένο του μυαλό.

Και αν παγώσει ο εγκέφαλος μέσα στην παραζάλη του χιονιά πετάς και καμία μπαλαφάρα, πετάς και καμιά μαλακία για το Μάτι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους, μπας και ξεχαστεί ότι μαζί με το λοβό σου έχεις παγώσει και τη μισή Ελλάδα. Όχι, το δικό του μάτι που γυαλίζει και τρέχει στις γραμμές των οριζόντων. Το άλλο. Το Μάτι της τραγωδίας, του σοκ. Το Μάτι της τυμβωρυχίας και του προεκλογικού κατηγορώ.

Ευθυμείτε μπρε, πάντα έτσι ήταν ο Μιχάλης. Όταν ξεπαγώσει ο εγκέφαλος και επανέλθει το βλέμμα, θα το έχει ξεχάσει. Εδώ ξέχασε ότι τον Τσουβάλα τον κατήγγειλε ο Μητσοτάκης προεκλογικά για εγκλήματα στο Μάτι, για να τον φορέσει γενικό γραμματέα στον κυρ Μιχάλη μετεκλογικά. Σε αυτά θα κολλήσει;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό