Newsroom

Newsroom

Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Θεσσαλία

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα έχασε τη ζωή εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται δύο άνθρωποι στην Καρδίτσα. Μεγάλες ζημιές ήδη καταγράφονται στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές, όπου όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έπρεπε να επέμβει σε εκατοντάδες περιπτώσεις είτε για να απεγκλωβίσει πολίτες είτε για να αντλήσει νερό από πλημμυρισμένα κτίσματα και να κόψει δέντρα.

broxi

Στο Ιόνιο και την Δυτική Πελοπόννησο περίμεναν οι αρχές τις μεγαλύτερες καταστροφές από το πέρασμα του Ιανού, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα μετράμε επισήμως έναν νεκρό και τουλάχιστον δύο αγνοούμενους. Τεράστιες οι καταστροφές στα Φάρσαλα Λάρισας και την Καρδίτσα, περιοχές όπου ήδη μετράμε μία γυναίκα νεκρή ενώ αγνοούνται μία γυναίκα οδηγός και ένας κτηνοτρόφος. 

Στα Φάρσαλα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Βασιλί, καταγράφηκε το πρώτο θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που χτύπησε με μανία την επαρχία Φαρσάλων. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας περίπου 86 ετών, η οποία δεν πρόλαβε πιθανότατα να προφυλαχθεί από τη μανία του νερού στο χωριό, το οποίο έρχονταν με δύναμη από το υπερχειλισμένο ποτάμι του Ενιπέα.

Την είδηση επιβεβαιώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Για τεράστιες ζημιές σε φυτικό και ζωικό βασίλειο μίλησε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Ιορδάνης Εσκιόγλου. Όπως δήλωσε, ολόκληρες περιοχές με βαμβάκι φαίνονται σαν μια απέραντη λίμνη. 

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

Η κατάσταση είναι δραματική και στο νομό Καρδίτσας, όπου υπάρχουν 2 αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές. 

Στο Μουζάκι, αγνοείται γυναίκα οδηγός οχήματος, η οποία παρά τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, επιχείρησε να περάσει στον περιφερειακό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Επίσης, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης υδάτων έχουν υποχωρήσει γέφυρες και άλλες υποδομές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να εκκενωθεί τμήμα του χωριού Πρόδρομος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος δήλωσε ότι από χθες το μεσημέρι αγνοείται ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Μαγουλίτσα. Πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μαγουλίτσα και Ρούσσο, με τους κατοίκους να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Η πόλη της Καρδίτσας παραμένει αποκλεισμένη, χωρίς ρεύμα και νερό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Σοφάδων Καρδίτσας, Θάνος Σκάρλος ανέφερε ότι άνδρες της ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα επιχειρούν να απεγκλωβίσουν απο οικία μια οικογένεια με ένα τρίχρονο παιδί.

Tεράστιες ποσότητες νερού

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την επαρχία Φαρσάλων καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Όπως κατέγραψε νωρίτερα το onlarissa.gr, η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φαρσάλων – Βόλου διακόπηκε καθώς καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος. Εκεί ένα αυτοκίνητο έφυγε από το δρόμο και έπεσε μέσα στις λάσπες όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Αντίστοιχα προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της επαρχίας Φαρσάλων καταγράφονται κατά δεκάδες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Ο Ενιπέας πλημμύρισε σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις προκαλώντας εξίσου σημαντικές ζημιές.

Οριακή είναι η κατάσταση στο χωριό Βασιλί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που δέχεται από το ποτάμι που πλημμύρισε.
Επί ποδός η Πυροσβεστική υπηρεσία που δέχεται δεκάδες κλήσεις ενώ σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων.

 

Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά στον Αλμυρό επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Οι τρεις άνδρες αμέσως μετά τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου οι οικογένειές τους έζησαν δραματικές ώρες αγωνίας.

 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…