Μια νεκρή και πέντε τραυματίες από την έκρηξη στα Everest στην Πλατεία Βικτωρίας

Νεκρή εντοπίστηκε στο υπόγειο του καταστήματος των Everest όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη το πρωί της Πέμπτης η γυναίκα που αναζητούσαν οι αρχές. Η έκρηξη προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό πέντε ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία.

583fe2021dc524d7408b4739

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη έγινε λίγο πριν τις εννέα και μισή το πρωί στο υπόγειο του καταστήματος όπου βρίσκεται η κουζίνα. Μετά την ισχυρή έκρηξη, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Παπαευσταθίου, οι τραυματίες είναι πέντε και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό “Γ. Γεννηματάς” και στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. H κατάσταση της υγείας τους, λέγεται πως δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς βγήκαν μόνοι τους από το κατάστημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε στο υπόγειο είναι υπάλληλος του καταστήματος και εργαζόταν στο Λογιστήριο.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Star ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Γεννηματά, Δημοσθένης Σούτσος «νοσηλεύονται 4 άτομα εκ των οποίων τα 3 έχουν ελαφρά εγκαύματα .Το 4 άτομο έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».


Παρακείμενα μαγαζιά, κτήρια καθώς και ΙΧ και μοτοσικλέτες που βρίσκονταν παρκαρισμένες κοντά στο σημείο υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πολυσύχναστη περιοχή καθώς στην πλατεία βρίσκεται ο σταθμός Βικτώρια του ΗΣΑΠ ο οποίος παραμένει κλειστός.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης στο χώρο του υπογείου και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.