Μια χώρα με πολλά ονόματα

Και τώρα πώς θα λέμε τη γειτονική χώρα; Εδώ σε θέλω μάστορα...

mknato

Και τώρα πώς θα λέμε τη γειτονική χώρα; Εδώ σε θέλω μάστορα. Η κυβέρνηση -και εδώ και στο εξωτερικό- είναι υποχρεωμένη να την αποκαλεί με το νέο συνταγματικό όνομά της, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία. Αυτό επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Στις ιδιωτικές συζητήσεις όμως μπορούμε να τη λέμε όπως τραβάει η όρεξή μας.

Τα κόμματαΤο Ποτάμι θα τη λέει Βόρεια Μακεδονία αφού έχει ψηφίσει τη συμφωνία. Οι ΑΝ.ΕΛΛ., που χαρακτηρίζουν τη συμφωνία προδοτική και αυτούς που την υπέγραψαν ολετήρες του έθνους, θα αρνηθούν, όπως υποψιάζομαι, να την αποκαλούν με το νέο όνομά της. Οι βουλευτές και τα στελέχη τους θα κάνουν ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα τους.

Το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι αποδοκίμασε τη συμφωνία ως νατοϊκής έμπνευσης σχέδιο, υποθέτω ότι θα τη λέει με το όνομά της. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν γνωρίζω πώς θα συμπεριφερθεί, αφού ουδείς έχει καταλάβει τι ακριβώς ήθελε το κόμμα στο θέμα του ονόματος. Φαντάζομαι ότι τα στελέχη του θα έχουν ελευθερία επιλογών.

Και ερχόμαστε στη Νέα Δημοκρατία. Ο αρχηγός της δεσμεύτηκε ότι δεν θα αποκαλέσει «ποτέ των ποτών» τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας «Μακεδόνα πρωθυπουργό», αλλά για το πώς θα ονομάζει την ίδια δεν μας έχει πει κάτι συγκεκριμένο. Οπου μπορεί θα το αποφεύγει, ωστόσο υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες είναι αναγκασμένος να παρίσταται και ενδεχομένως δίπλα του να κάθεται ο εκπρόσωπος της ακατονόμαστης.

Ξέρουμε όμως τι θα κάνουν άλλοι παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα τη λέει με το συνταγματικό όνομά της, Βόρεια Μακεδονία. Ο Νότης Μηταράκης θα πετάει την μπάλα εξέδρα αφού, όπως δήλωσε, θα αναφέρεται γενικώς και αορίστως στους «φίλους της γειτονικής χώρας» που προφανώς κατοικούν σε αβάπτιστο κράτος.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα, θα εξακολουθήσει να μιλάει για το κράτος των Σκοπίων (κάποιος να του πει ότι τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα) και στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν ο Μάκης Βορίδης (σιγά μην κάνει τη χάρη στην κυβέρνηση της μειοδοσίας που έφερε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία) και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πιστεύει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκπτώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υπόσταση του ελληνικού έθνους.

Κάποιοι, για να δείξουν πόσο πατριώτες είναι, πιθανότατα θα κάνουν λόγο για το «κρατίδιο των Σκοπίων», χωρίς πάντως να μας εξηγούν πώς γίνεται ένα κρατίδιο να είναι απειλή για την Ελλάδα και να έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη πρόταση που τη συστήνω σε όσους βασανίζονται ψάχνοντας μια αξιοπρεπή λύση που δεν θα τους εκθέτει στο ακροατήριό τους: να λένε τη διπλανή χώρα πουπουΓουΔουΜου. Ολογράφως: πρώην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μπορεί να… γλωσσέψουν την μπέρδα τους, αλλά τι να κάνουμε.

Ανάγωγα

«Η αναθεώρηση του άρθρου 86 δεν αφορά τους υπουργούς της Ν.Δ. αλλά τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η αναθεώρηση είναι προς το μέλλον και άρα αν κάποιος θα έπρεπε να έχει ανησυχία για το αν θα αναθεωρηθεί το άρθρο 86, είναι οι σημερινοί υπουργοί. Εγώ, όπως έχω πει, έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω στην επόμενη Βουλή ότι το παρόν άρθρο 86 είναι αρκετό για να βάλει στη φυλακή υπουργούς που είναι επίορκοι και θα το δείτε να συμβαίνει», είπε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης. Ευτυχώς που η Νέα Δημοκρατία είναι εναντίον του διχασμού.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…