Μία γυναίκα η αιτία του φονικού στο Μοσχάτο - Τι είπε στους αστυνομικούς ο παραολυμπιονίκης

Μία γυναίκα φαίνεται πως ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του 39χρονου παραολυμπιονίκη κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη και ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε χθες το βράδυ στο Μοσχάτο έναν 47χρονο άνδρα.

NewsRoom 24/03/2017 | 10:44

Όπως προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας, το θύμα δεν ήταν τελικά υπάλληλος του δράστη, αλλά θαμώνας του πρακτορείου, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ήταν οργισμένος για το γεγονός ότι ο ίδιος διατηρούσε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δράστης, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος Διευθυντής ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο και μέλος σκοπευτικού συλλόγου, πήγε χθες κατά τις 11 το βράδυ οπλισμένος στο πρακτορείο για να του ζητήσει το λόγο και έστρεψε το όπλο προς το μέρος του. Όμως κατάφερε (χωρίς να διευκρινίζεται σε αυτή τη φάση το πώς) να τον αφοπλίσει και πάνω στη συμπλοκή τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Μάλιστα ο παραολυμπιονίκης φαίνεται πως δήλωσε στις αρχές πως το θύμα ήρθε αποφασισμένο να κάνει κακό ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας τον 47χρονο. 

Στη συνέχεια ο παραολυμπιονίκης έκλεισε το κατάστημα και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Αρχικά οι αρχές πίστευαν πως πρόκειται για ένοπλη ληστεία. Μόλις είδαν το κατάστημα κλειστό και το θύμα πεσμένο στο πάτωμα, αμέσως κάλεσαν το ΕΚΒ και αναζήτησαν τον 39χρονο παραολυμπιοκίκη. 

Μόλις έφτασαν σπίτι του,  λίγη ώρα μετά τη δολοφονία, ο 39χρονος ομολόγησε αμέσως την πράξη του λέγοντας πως ήταν μια παρόρμηση της στιγμής και οι αρχές τον συνέλαβαν. 

«Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, θόλωσα, πήρα το πιστόλι και τον πυροβόλησα. Μετά δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το μαγαζί την ώρα που έρχονταν οι αστυνομικοί και πήγα στο σπίτι. Λίγο αργότερα ήρθαν εκεί και τους είπα τι έχει γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς. 

 Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 47χρονο στο Τζάνειο ωστόσο, κατά την μεταφορά διαπίστωσε το θάνατό του.