Newsroom

Newsroom

Mια επανάσταση στο ελληνικό διαδίκτυο;

Την ώρα που οι παραδοσιακοί νταβατζήδες των ΜΜΕ, βυθίζονται στα θαλασσοδάνεια και την ανυποληψία, είναι η χρυσή ευκαιρία για τις…

Την ώρα που οι παραδοσιακοί νταβατζήδες των ΜΜΕ, βυθίζονται στα θαλασσοδάνεια και την ανυποληψία, είναι η χρυσή ευκαιρία για τις ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου, να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα: Την δημιουργία ενός Δημοσιογραφικού Διαδικτυακού Φορέα, (Ενωση, Ινστιτούτο, όπως θέλετε πείτε το) «κόντρα» στην παρηκμασμένη και καθεστωτική ΕΣΗΕΑ, στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν όσοι σκαπανείς του διαδικτύου το επιθυμούν.

Η ασφαλιστική κάλυψη των bloggers (που πληρούν ορισμένες προυποθέσεις), η νομική τους ασπίδα-ως Ένωση πλέον-απέναντι στον κάθε δήθεν θιγόμενο αλλά και η προστασία των υγειών Ιστοσελίδων, από διάφορα κοράκια του διαδικτύου τα οποία χρησιμοποιούν την επισκεψιμότητα για να εκβιάσουν, ως Νονοί , χρήμα από μικρομάγαζα και επιχειρήσεις, η βελτίωση των σχέσεων με τα πολιτικά κόμματα, τα οποία «χρησιμοποιούν» τα blogs αλλά δεν τα “νομιμοποιούν” με διαπιστεύσεις bloggers στις ενημερώσεις τους και πολλά άλλα θέματα, που πρέπει να επιλυθούν μέσα από διάλογο με όλους τους φορείς, επιβάλλουν την έναρξη μιας ανοιχτής διαβούλευσης στην οποία η Πολιτεία οφείλει να συμμετάσχει , μια και η δημοσιογραφία των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο προάγει τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε.

Αφορμή για το σημείωμα ένα άρθρο που διάβασα στο olymbia.gr το οποίο αποκαλύπτει ότι οι Ραγκούσης –Χυτήρης, ετοιμάζουν ένα νέο «Καλλικράτη» για το Διαδίκτυο και το οποίο δημοσιεύουμε ολόκληρο όπως επίσης κι ένα παλαιότερο άρθρο του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» για την ανωνυμία στο Διαδίκτυο.

Εγραψε το “Olympia”

«Ο Θάνατος των βαρώνων ή άλλη μία πασοκική τρίπλα για ανάχωμα στην αποτύπωση της λαϊκής οργής που εκφράζεται μόνο μέσα από το διαδίκτυο;

Σύντομα θα το διαπιστώσουμε αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Ολυμπία” ο Γιάννης Ραγκούσης ετοιμάζει μία εκτενή πρωτοβουλία με επίκεντρο τα blogs (όχι τις ιστοσελίδες που αντιστοιχούν σε ΜΜ”Ε”). Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχει και ο Τηλέμαχος Χυτήρης ώστε να ξεκινήσει μία διαβούλευση για την δημιουργία μίας μορφής μέριμνας για τους ιστοτόπους και τους χρήστες τους.

Ο Ραγκούσης είναι ευφυής και αυτό επισύρει πολλές ερμηνείες. Η μία είναι η πολιτική που αναφέραμε πριν. Η δεύτερη είναι πως εάν χρησιμοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία για να πλήξει την ανωνυμία των blogs ή να χαρτογραφήσει το διαδίκτυο, θα του γυρίσει μπούμερανγκ και τότε θα έχει τους πάντες απέναντι του. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι άλλωστε να συμμετέχει κάποιος σε μία τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να άρει την ανωνυμία του.

Η τρίτη και προφανώς η επίσημη εκδοχή είναι πραγματικά να υπάρξει ένα σχέδιο δράσης που θα εγγυάται την ανεξαρτησία του διαδικτύου και κυρίως θα δώσει την ευκαιρία στη δημοκρατία να εξυγιανθεί.

Επί παραδείγματι, εάν ο Ραγκούσης τολμήσει να στερήσει κονδύλια από τους βαρώνους και να τα ρίξει (όχι βέβαια σε αμοιβές) σε παροχές στους bloggers θα βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος αυτός και η δημοκρατία. Ποιός ο λόγος άλλωστε να δίνονται κονδύλια για διαφημήσεις της ΚτΠ σε εφημερίδες όταν θα μπορούσαν να πηγαίνουν στα blogs με αντάλλαγμα παροχή δωρεάν hostings, λογισμικού ακόμα και ανεξάρτητης Ελληνικής πλατφόρμας κατά τα πρότυπα των πανεπιστημίων όπου θα μπορούν να αναπτύσσονται Ελληνικά ιστολόγια με όλες τις συνθήκες προστασίας της ανωνυμίας των χρηστών;

Σε συνδυασμό με δωρεάν προώθηση των ιστολογίων στις μηχανές αναζήτησης. Ωραίες ιδέες λοιπόν που δεν παραπέμπουν σε συναλλαγή ή χρηματισμό υπάρχουν. Το θέμα είναι η πρωτοβουλία να γίνει με αγνές προθέσεις και όχι σαν την διαβούλευση για το λαθρονομοσχέδιο κλπ. Είναι πρόσφατη άλλωστε η περιπέτεια του Νάξιου προσωπικά από τον κύριο Ραγκούση.

Η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να εκμεταλλευτεί αυτή την ανιδιοτελή, καθημερινή προσφορά των ιστολόγων για την αναβάθμιση της δημοκρατίας αλλά και την προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων της. Αυτό είναι θέμα υπερκομματικό και έχουμε δει άφθονες ενέργειες ακτιβισμού αυτόνομα από τους Έλληνες. Ομάδες δράσεις ανά τομέα με την αρωγή του κράτους θα ήταν άλλη μία πρόταση.

Εν τέλει, αν ξέρουν κάποιοι από διαβούλευση, αυτοί είμαστε εμείς. Αν ξέρουν κάποιοι από δημοκρατία πάλι είμαστε εμείς που έχουμε ανοιχτές πόρτες στους πάντες. Συμπερασματικά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από τέτοιες πρωτοβουλίες και θα τις παρακολουθήσουμε με την δέουσα προσοχή και σκεπτικισμό.

Αυτοί που έχουν να φοβηθούν από τον διάλογο είναι οι γνωστοί εκβιαστές του διαδικτύου που βρίσκονται κάτω από τις φτερούγες τις “νέας διακυβέρνησης” και είναι προερχόμενες από τα ΜΜΕ.

Ή κάποιοι άλλοι δήθεν Bloggers κρατικοί υπάλληλοι του δόγματος “Οι αντεξουσιαστές στην εξουσία”.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.»

Ακολουθεί το άρθρο του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού»>

“Τελικά ποιον βολεύει η ανωνυμία στο διαδίκτυο;

Ποιον άλλον εκτός απο το αρρωστημένο σύστημα και τη διαπλοκή πολιτικής, επιχειρηματικής και δικαστικής εξουσίας;

Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά ένα πιο υγιές διαδίκτυο, μπορεί μέσα σε χρόνο dt να ξεκαθαρίσει το τοπίο απο τους πειρατές, τους εκβιαστές και το σκοτεινό κόσμο των υπονόμων.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί να επικοινωνήσει τις προτάσεις του για τον εξορθολογισμό του διαδικτύου. Επανερχόμαστε σήμερα>

Δύο καταλυτικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ανωνυμίας είναι η ασφάλιση των διαχειριστών των ιστοσελίδων και η διαφήμιση. Ειδικά η κρατική που τώρα πηγαίνει στα συγκεκριμένα σεσημασμένα λαμόγια.

Θα πρέπει οσοι διαχειριστές ιστολογίων με 2 τουλάχιστο έτη ενεργούς δράσης στο διαδίκτυο, επιθυμούν ν ασφαλιστούν να έχουν την δυνατότητα αυτ-ασφάλισης σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ
καταβάλλοντας συγκεκριμένες- πιο χαμηλές εννοείται- εισφορές.
Για να μπορούν ν ασφαλιστούν και να πάρουν διαφήμιση οσοι απο τους διαχειριστές ενός ιστολογίου επιθυμούν να παραμένουν ανώνυμοι, θα πρέπει να ορίσουν οι ίδιοι ως εκπρόσωπό τους έναν δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Αυτός θα είναι κατά κάποιο τρόπο ο υπεύθυνος απέναντι στο Νόμο.

Η ιδια η κυβέρνηση τώρα, όπως και τα κόμματα των αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαπιστεύουν και δημοσιογράφους εκπροσώπους των ιστοσελίδων σ όλες τις δραστηριότητές τους.

Πρώτα απ όλα όμως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας απο επιστημονικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και bloggers με αντικείμενο τη “δημοσιογραφία” του διαδικτύου.

Οσο πιο σοβαροί είναι οι εκπρόσωποι αυτού του Φορέα η Ινστιτούτου η όπως θέλετε πείτε το, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι και η εικόνα του διαδικτύου απέναντι στη κοινή γνώμη.

Αυτές είναι κάποιες σκέψεις πάνω στις οποίες μπορεί να γίνει κουβέντα με τους αρμόδιους φορείς πριν η κυβέρνηση κάνει καμιά χοντρή πατάτα με νόμο έκτρωμα και μετατρέψει το διαδύκτιο σε αντάρτες λάσπης.

Σ αυτή τη περίπτωση θ αναπαράγονται απο “κουκουλοφόρους” τέρατα όπως για παράδειγμα, οτι ο Καστανίδης έχει εξώγαμο με τον Παμπούκη και συζούν στο σπίτι του Κόκκαλη κι αντε εσύ να το μαζέψεις.

Αφήστε τις μαλακίες και δώστε κίνητρα να βγούν απο τα λαγούμια τους οι διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Φυσικά δεν μιλάμε για τις συμμορίες των εκβιαστών bloggers που με όπλο την επισκεψιμότητα προσπαθούν να πλουτίσουν.

Aυτούς οφείλει η Πολιτεία να τους εντοπίζει-έχει το τρόπο- και να τους τιμωρεί όπως τους αξίζει αντί -όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις- να συνδιαλέγεται μαζί τους με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα…”

http://www.kourdistoportocali.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ