Αβραάμ Λαφαζάνης

Μια διαφορετική Πρωτομαγιά…

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, κι εργασιακά δικαιώματα όσο ποτέ άλλοτε στην πατρίδα μας.

5073787

Το σημερινό στοίχημα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, είναι να ξεπεράσουμε εκείνες τις αγκυλώσεις που στερούν τη διαμόρφωση κοινών προγραμματικών προτάσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στον χώρο της υγείας, τη μόνιμη προστασία της Α’ κατοικίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται βάναυσα αλλά και των επιχειρήσεων, όπου αδυνατούν να ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι, ενώ η ανεργία ταυτόχρονα καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη. 

Ιδιαίτερη μνεία στους καλλιτέχνες μας, οι οποίοι έλαβαν τελευταίοι το 800 αρι των 45 ημερών και βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο, καθώς η Κυβέρνηση (αποφάσισε πώς για λόγους ασφαλείας), ανέστειλε όλες τις φετινές θερινές παραστάσεις – συναυλίες τους, δίχως κανένα νέο επίδομα στήριξης για τους ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό στην Ελλάδα. 

Οι καλλιτέχνες είναι κι αυτοί άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα, με οικογένειες και υποχρεώσεις. Ας μην τους γυρίσουμε την πλάτη ακόμη μια φορά!

Κανένας λοιπόν συμπολίτης μας, μόνος του στην κρίση!

Μένουμε Όρθιοι!

*Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης, φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σερρών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…