Μια δήθεν δημοκράτισα, πρώην υποψήφια του Τζήμερου, έκανε την αηδιαστικότερη ανάρτηση στο ελληνικό internet

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα» μέσω της οποίας ο μουσικοσυνθέτης εκφράζει την οργή του για την «αντικομμουνιστική τους υστερία», πυροδότησε αντιδράσεις στους κόλπους διαφόρων δήθεν φιλελεύθερων / κεντρώων, αλλά κατά βάθος βαθιά ακροδεξιών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κυρίας Έλιας Ζερβού η οποία -μην εκπλαγείτε- έχει υπάρξει υποψήφια του κόμματος του Θάνου Τζήμερου.

59a44d911dc524005b8b48f0

Η Ζερβού είναι η αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τα γραφόμενά της. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι από την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα» απομόνωσε μια φράση του, η οποία αποτυπώνει την ιστορική αλήθεια όσο κι αν αυτή δεν αρέσει στους φιλοναζί με το φιλελεύθερο προσωπείο, για να κάνει τι λέτε; Μα για να υποστηρίζει ανοικτά και χωρίς ίχνος ντροπής, το ναζιστικό καθεστώς. Κακώς εκπλήσσεστε και πάλι.

Η κυρία Ζερβού έγραψε λοιπόν στο facebook επί λέξει: «Μίκης Θεοδωράκης: “Σκεφτήκατε τι θα είχαμε σήμερα εάν έλειπε ο κόκκινος στρατός και ο Στάλιν;”» και συμπλήρωσε ως δική της απάντηση το εξής εξωφρενικό: «Δεν το σκεφτήκαμε μπάρμπα, αλλά επειδή μας έχετε πρήξει θα το σκεφτούμε τώρα: θα ήμασταν Γερμανική επαρχία, με σοβαρό κράτος, δουλειές, κοινωνικές παροχές, ουσιαστική περίθαλψη, παιδεία, κ.λ.π. Θα ήμασταν δίγλωσσοι, καθαροί, νοικοκυρεμένοι, και κυρίως, δεν θα είχαμε 3,5 μνημόνια. Ακόμα και τη σημαία μας θα είχαμε μπάρμπα». 


Φυσικά, επειδή σας γράψαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη «δημοκράτισσα» προκαλεί με τις αθλιότητες που γράφει στο facebook της, να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό η ίδια είχε νιώσει ντροπή ως Ελληνίδα για την εμφάνιση της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα. Προσέξτε τι την είχε ενοχλήσει και πως είχε εκφράσει αυτή την ενόχληση, για να αντιληφθείτε περί ποιου πράγματος συζητάμε.

Η κυρία Ζερβού είχε αναρτήσει φωτογραφία της Μπέτυς Μπαζιάνα κι έγραφε μεταξύ άλλων ωραίων: «αυτό το σούργελο λοιπόν, είναι η πρώτη κυρία της χώρας και η εικόνα του πεσμένου της βυζιού, είναι ροχάλα στη μούρη σου για σένα που την ψήφισες μέσω του ανδρός της». Κι επειδή βρέθηκαν κάποιοι να αντιδράσουν στην αθλιότητα είχε απαντήσει με τον εξής εμπνευσμένο τρόπο:

«Για το κράξιμο στη βλαχάρα την Περιστέρα που πήγε με το βυζί στο γόνατο να φωτογραφηθεί στον Λευκό Οίκο, λες κι αυτός που ανακάλυψε το σουτιέν ήταν μαλάκας, μου την πέσανε όλες οι πεσμενοβύζες που τα πετάνε στην πλάτη για να πληκτρολογήσουν ένα μήνυμα στο fb. Μου την πέσανε και μερικοί άντρηδες που τα έχει ίδια η γυναίκα τους και τα σιχαίνονται, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν, αντί να το αποδεχτούν. Λυπάμαι πολύ που αποδεικνύεται καθημερινά πως οι συριζαίοι είναι ηλίθιοι, γιατί κοιτάνε το βυζί και χάνουν το δάσος». 



Στον «καθαρό» και «νοικοκυρεμένο» κόσμο που ονειρεύεται η κυρία Ζερβού, στον κόσμο που φαντάζεται πως θα ζούσαμε δηλαδή αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός (έναν κόσμο σαν αυτόν της κεντρικής φωτογραφίας ίσως), μπορεί να τιμωρούνταν και όσοι δεν της αρέσουν εμφανισιακά. Μαύροι, κοντοί, χοντροί, καραφλοί, άνθρωποι με πεσμένο στήθος ή άσχημα οπίσθια. Ο «καθαρός» κόσμος που ονειρεύεται δεν κάνει άλλωστε τέτοιες διακρίσεις.

Τουλάχιστον εμείς ας γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι παρουσιάζονται ως δημοκράτες ενώ θα έπρεπε να μεταγραφούν στη Χρυσή Αυγή. Ξέρετε, σ’ εκείνους που όπως έλεγε ο αρχηγός τους, είναι «η σπορά των νικημένων του 1945». Εκείνων που νίκησε ο Κόκκινος Στρατός και που κατά την Ζερβού θα είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε «σοβαρό κράτος, με δουλειές, κοινωνικές παροχές, ουσιαστική περίθαλψη, παιδεία» με πολίτες «δίγλωσσους, καθαρούς και νοικοκυρεμένους».

Διαβάστε σχετικά: Οργισμένη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στα «Νέα»: «Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που σας κατακλύζει»

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος