Μια ασόβαρη ΝΔ: Από τις 10 μονάδες διαφορά στις αόριστες καταγγελίες του «παραγιού» Αυγενάκη

Σε πολιτικό βέρτιγκο βρίσκεται το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη που από ότι φαίνεται, δεν έχει και τεράστιο πολιτικό βάθος.  

EK Nea Dimokratia slider

Η σημερινή ΝΔ και κυρίως όσοι κινούνται γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ίσως με διαφορά η χειρότερη εκδοχή της κεντροδεξιάς παράταξης από το 1974 μέχρι σήμερα. Μία ηγετική ομάδα που απουσιάζουν παντελώς πολιτικές προσωπικότητες ικανές να συγκροτήσουν μια στιβαρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Τα παραδείγματα πολλά, όπως επίσης οι γκάφες και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η ΝΔ αυτή τη στιγμή.

Καταρχήν η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε καμία των περιπτώσεων δεν δίνει την εικόνα ενός κόμματος το οποίο έχει «αέρα» νίκης στις επικείμενες ευρωεκλογές και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό. Αντίθετα εκπέμπει μια εικόνα άγχους και έλλειψης εμπιστοσύνης ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα. Μία εικόνα ηττοπάθειας την οποία προσπαθεί να κρύψει πίσω από δημοσκοπήσεις που δίνουν αστρονομικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Και εδώ ακριβώς είναι το λάθος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μέχρι στιγμής «αφήγημα» της ΝΔ και του προέδρου της είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί στις επόμενες εκλογές. Την εικόνα αυτή έχουν περάσει και στους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι πραγματικά πιστεύουν ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου η διαφορά θα είναι τεράστια.

Οι προσδοκίες και ο πήχυς

Δυστυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συμβούλους του, τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι μόνο δημοσκοπικά και υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει πιάσει ταβάνι στη συσπείρωση της σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που η συσπείρωση ανεβαίνει σταδιακά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές η διαφορά θα μειώνεται διαρκώς σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύουν να πέσουν μέσα στο λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν: Αυτό των αυξημένων προσδοκιών. Δηλαδή ακόμη και να κερδίσουν τις εκλογές στην ουσία να φαίνονται οι μεγάλοι χαμένοι εξαιτίας των προσδοκιών που οι ίδιοι καλλιέργησαν. Πρόκειται για μία πολιτικά ασόβαρη τακτική που δείχνει την ηττοπάθεια που διακατέχει το περιβάλλον Μητσοτάκη. Κανένας λόγος δεν υπήρχε να υψώσουν τόσο πολύ τον πήχυ των εκλογών όταν και ένας πρωτοετής της πολιτικής επιστήμης μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να τον περάσουν.

Πτωτικές δημοσκοπήσεις και Αυγενάκης

Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά έχει ψαλιδιστεί αρκετά σε σχέση με αυτά προ μερικών εβδομάδων και μέχρι τις εκλογές θα μειώνεται και άλλο. Μην ξεχνάμε ότι είναι μεγάλο ποσοστό των όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωποι οι οποίοι «σνομπάρουν» τις δημοσκοπικές εταιρείες και δεν απαντούν και αποφασίζουν για το θα πράξουν στις εκλογές ακόμη και την Κυριακή των εκλογών. Πρόκειται για μια τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων οι οποίοι από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν γοητεύονται καθόλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί μεν να έχουν απογοητευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ψηφίσουν ΝΔ.

Μπροστά στην κατάρρευση του Μητσοτακικού αφηγήματος περί συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη η ΝΔ προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Όπως πάντα με άκομψο και ερασιτεχνικό τρόπο σε αντίθεση με παλιότερες εποχές. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι μία από αυτές. Ξαφνικά ο γραμματέας του κόμματος βγήκε και μίλησε δημόσια περί πιθανής «νοθείας» στις εκλογές. Δίχως να παρουσιάσει κανένα στοιχείο και καμία μαρτυρία που να επιβεβαιώνει τις σοβαρότατες καταγγελίες. Ο κ. Αυγενάκης τον οποίο οι άσπονδοι εχθροί του στη ΝΔ αποκαλούν «παραγιό» της οικογένειας Μητσοτάκη, αντιμετώπισε μια σοβαρή δημοκρατική διαδικασία ωσάν να πρόκειται για φοιτητικές εκλογές. Ρίχνουμε στον αέρα μια καταγγελία η οποία θα λειτουργήσει ως «μαξιλάρι» σε περίπτωση που ο θρίαμβος δεν επαληθευτεί.

Σε κάθε περίπτωση μεγάλος κριτής των εκλογών θα είναι ο ελληνικός λαός. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι αποτέλεσμα θα βγάλει η κάλπη. Όλα όσα λέγονται και γράφονται είναι απλά εκτιμήσεις. Όλα θα κριθούν το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…