Μία από τα ίδια και... χειρότερα ο Ταραντίλης

Η κυβέρνηση παίρνει σε όλα «άριστα» σύμφωνα με το νέο εκπρόσωπό της

NewsRoom 14/01/2021 | 15:30

Αν και φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο, ενδέχεται ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποδειχθεί «χειρότερος» από τον προηγούμενο. Ο καινούριο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστος Ταραντίλης, μπορεί και να ξεπερνά τον Στέλιο Πέτσα σε ύφος, τουπέ και αλαζονεία.

Στη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αξιολόγησε το κυβερνητικό έργο σε μια σειρά από κεντρικά ζητήματα και για όλα είχε να πει μόνο...τα καλύτερα. 

- Όλα τέλεια στα ελληνοτουρκικά

«Η γειτονική χώρα επιστρέφει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Η ελληνική κυβέρνηση όπως απ την αρχή είχε διευκρινίσει προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια εκκρεμότητα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών που ταλανίζει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες», σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Ταραντίλης και στη συνέχεια έμπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησής του αναφέροντας:

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας και συνιστά δικαίωση των κυβερνητικών χειρισμών για πολλούς και σοβαρούς λόγους

Από την αρχή η Ελλάδα είχε συμπυκνώσει τη θέση της στη φράση που κατ' επανάληψη διατύπωσε ο πρωθυπουργός: σταματούν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Κι είμαστε τώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο»

- Πιο καλά δεν γίνεται στο μέτωπο της πανδημίας

Μέλι έσταζε το στόμα του Χ. Ταραντίλη όμως και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την πορεία της πανδημίας και το σχέδιο των εμβολιασμών. «Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, χωρίς να βάζει στη ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και χωρίς να αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια», ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

- Ιστορική στιγμή η πανεπιστημιακή αστυνομία

«Δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας των Πανεπιστημίων μας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό, καινοτόμο, μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει δύο μείζονος σημασίας δέσμες ρυθμίσεων.

Συνιστά μια εμβληματική μεταρρύθμιση που αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες και ανοίγει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματά μας τον δρόμο για την κορυφή που αξίζουν και μπορούν να κατακτήσουν χάρη στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό τους», δήλωσε ο Χ. Ταραντίλης για το νέο εκπαιδευτικό έκτρωμα που απεργάζεται η κυβέρνηση.

- Και ευχαριστώ να λένε οι πολίτες και οι επαγγελματίες

Τεράστια ήταν η ικανοποίηση του κυβ. εκπροσώπου και στο οικονομικό-κοινωνικό πεδίο. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το πρόγραμμα Γέφυρα...», δήλωσε χαρακτηριστικά.