Μια απίστευτη είδηση αμφισβητεί τον 16ο νεκρό της κακοκαιρίας: «Ήταν μαξιλάρι»

Μια απίθανη και καλοδεχούμενη ανατροπή, εφόσον ισχύει

5963948

Νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA καταγράφηκε ένα ακόμα νεκρός από την κακοκαιρία, με την τραγική λίστα να φτάνει έτσι τις 16 απώλειες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο σταθμός, ο νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στο Πήλιο χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν η σορός ανήκει σε άντρα ή γυναίκα.

Ωστόσο μια νέα είδηση που κυκλοφόρησε πριν από λίγο κάνει λόγο για ανατροπή και ουσιαστικά για λάθος συναγερμό σχετικά με τον «νέο» νεκρό από τις πλημμύρες.

Ανατροπή με τον 16ο νεκρό;

Για την ακρίβεια, η Λιμενάρχης Βόλου κ. Κωνσταντά με δήλωσή της στα gegonota.news ισχυρίζεται πως: «Κανένα πτώμα δεν έχει βρεθεί, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει όλα αυτά που κάνουν τον “γύρο” της χώρας».

Από το πρωί και μετά από μετάδοση του Mega ότι αναζητείται πτώμα , έχει σημάνει “συναγερμός” στη Μηλίνα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μαξιλάρι που βρισκόταν σε βουλιαγμένο αυτοκίνητο που ξέβρασε η θάλασσα μετά την υποχώρηση των νερών.

Σημειώνεται πως τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, μια εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ αδιάβατη για χιλιόμετρα είναι η εθνική οδός μετά τα Τέμπη, κόβοντας τη χώρα στα δύο.

Συγκεκριμένα, σε ισχύ παρέμεινε την Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας επί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (από τον Μαλιακό ως το Κλειδί Ημαθίας) λόγω εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366). Η κυκλοφορία τη Δευτέρα ήταν εφικτή μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ δεν πραγματοποιούνται ούτε δρομολόγια με λεωφορεία.

Τα χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης για χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία είναι βυθισμένα στη λάσπη.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών.

5966885 scaled

Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών

Τη σφοδρότητα του φαινομένου της κακοκαιρίας Daniel και τον μεγάλο όγκο νερού που προκάλεσε αποδεικνύει η εικόνα που καταγράφηκε μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο σημείο που την διαπερνά η κρεμαστή γέφυρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δήμου Τεμπών στο Facebook τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα έφτασαν σχεδόν να καλύψουν την κρεμαστή γέφυρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο τα νερά έφτασαν σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα που βρίσκεται, δηλαδή, η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.