Newsroom

Newsroom

Μια απάντηση στον Άρη Πορτοσάλτε και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Με υποτιμητικό τόνο αναφέρθηκε χθες στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» ο Άρης Πορτοσάλτε για τις αποκαλύψεις του Hot Doc που οδήγησαν, εν τέλει, στην εισαγγελική έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

57dba4bc1dc524eb088b48ac

Ο Άρης Πορτοσάλτε μίλησε για «Κουτί της Πανδώρας» που «είναι σαν το κουτί του Μαξίμου» και συνέχισε: «Αναφέρομαι στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που μέσα από το Κουτί της Πανδώρας προαναγγέλλει μία έρευνα η οποία εκ συμπτώσεως έρχεται να επιταχυνθεί από τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης».

Βέβαια, ο Άρης Πορτοσάλτε παρέλειψε να αναφέρει πως η όλη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ αποκαλύφθηκε χάρη στα δημοσιεύματα του Hot Doc και τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς το Κουτί της Πανδώρας – αν αυτό σημαίνει ότι το Κουτί της Πανδώρας «προαναγγέλλει» διώξεις, τότε ας είναι. Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το ποιος τα λέει όλα αυτά. Ο Άρης Πορτοσάλτε, ένας άνθρωπος που προφανώς συγχέει το ρόλο του δημοσιογράφου με τον δικό του ρόλο, που δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι, αλλά πάντως δημοσιογραφία δεν θα το έλεγε κανείς.

Κύριε Πορτοσάλτε, πείτε μας αλήθεια: πόσες αποκαλύψεις έχετε κάνει για σοβαρές υποθέσεις; Ποια είναι ακριβώς η προσφορά σας στη δημοσιογραφία; Εσείς τι ακριβώς έχετε κάνει που μπορεί να θεωρηθεί «δημοσιογραφία» με την πραγματική έννοια του όρου;

Να θυμίσουμε μερικές από τις αποκαλύψεις του Hot Doc και του ΚτΠ; Η λίστα Λαγκάρντ, όταν όλοι την έκρυβαν. Τα σκάνδαλα του Ανδρέα Βγενόπουλου, όταν όλοι τον «λιβάνιζαν» (στον ΣΚΑΪ τον «λιβανίζουν» ακόμη). Το παραδικαστικό κύκλωμα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ μεγάλη αυτή τη λίστα, αλλά μάλλον καταλαβαίνετε τι θέλουμε να πούμε. Στην πραγματικότητα, κύριε Πορτοσάλτε, θα έπρεπε να είστε ο τελευταίος που έχει άποψη για το πώς λειτουργεί το Κουτί της Πανδώρας…

Δεν είστε όμως, γιατί ανάλογη άποψη έχει όπως φαίνεται και ο έτερος καπαδόκης Μπάμπης «σοβαρή Χρυσή Αυγή» Παπαδημητρίου, ο οποίος προσπάθησε επίσης να συνδέσει τον εισαγγελικό έλεγχο στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάνα, με αποφάσεις της ΤτΕ για τη διοίκηση της Attica Bank, μη παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί στις αποκαλύψεις του Hot Doc και του ΚτΠ.

Βρισκόμενος στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, κι ενώ ο Βασίλης Λυριτζής του επεσήμαινε ότι η έρευνα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, διεξάγεται εδώ και καιρό, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, απάντησε: «δεν είναι και πάρα πολύς καιρός. Πρώτα μια ανώνυμη καταγγελία, μετά τα δημοσιεύματα ενός ειδησεογραφικού -πείτε το όπως θέλετε- δημοσιογραφικού σάιτ… Φαίνεται ότι μπαινοβγαίνουν οι άνθρωποι στο Μαξίμου».

Ο Παπαδημητρίου δεν έμεινε βεβαίως εκεί, αφού εκτίμησε ότι η σύμπτωση του ελέγχου στα γραφεία της συζύγου Στουρνάνα με τις αποφάσεις της ΤτΕ για την Attica Bank, είναι «ένας από τους τρόπους που τα καθεστώτα τα οποία εκτρέπονται εις την απολυταρχίαν και τον βάναυσο τρόπο του κυβερνάν, χρησιμοποιούν συνήθως για να κατατρομάξουν όποιον ενδεχομένως θα προβάλει την όποια αντίρρηση».

Θα ζητούσαμε από τον κ. Παπαδημητρίου να μας υποδείξει τα δικά του ρεπορτάζ με βάση τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες ή τουλάχιστον εκείνες τις αποκαλύψεις του που απασχόλησαν τον πολιτικό κόσμο του τόπου αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν υπάρχουν. Κατανοούμε από την άλλη την τόση στήριξή του στις τράπεζες και στον κ. Στουρνάρα, διότι σ’ αυτόν τον κόσμο γαλουχήθηκε επαγγελματικά.

Θυμίζουμε απλώς ότι ο κ. Παπαδημητρίου έγραψε τη δική του ιστορία στη δημοσιογραφία όταν αναρωτήθηκε γιατί μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» να μην υποστηρίξει μια συντηρητική κυβερνητική συμμαχία κι ακόμη όταν την περίοδο που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με το ΔΝΤ τα εργασιακά, εξέφραζε την ελπίδα του «το Ταμείο να κρατήσει αρκετά γερά και να μην υποχωρήσει».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…