Μία αναπόφευκτη εξέλιξη

Είναι γεγονός. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαταλείπει κι επισήμως τα γλωσσικά στοιχεία που συνθέτουν μορφή και νόημα, κι αρθρώνει πλέον πολιτική εκσφενδονίζοντας πέτρες άγριου σκοταδισμού κι ωμού ψεύδους.

μητσοτάκης γεωργιάδης

Σε αυτή την απολίτιστη πρακτική κατέφυγε δια να ομιλεί κι αυτή καθορίζει πλέον την πολιτική της ταυτότητα.

Πρώτα λιθοβόλησε μετά μανίας την κοινή λογική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών (την ίδια ώρα που οι φασίστες λιθοβολούσαν κανονικά το κοινοβούλιο), τώρα λιθοβολεί τον πολιτικό πολιτισμό. Τα γονίδια της παίζουν ένα κάποιο ρόλο αλλά μάλλον δεν ευθύνονται γι’ αυτή την επιθετική κι αποδιοργανωμένη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προσπαθεί να εξοβελίσει με επιζήμιο τρόπο ό,τι της στέκεται εμπόδιο.

Ζητώ να σταθούμε στο γεγονός ότι αντιπρόεδρος, πολιτικού κόμματος, ευρωπαϊκής χώρας, εν έτη 2019, ασκεί πολιτική με βάση την εφημερίδα Μακελειό. Mία εφημερίδα που θα έπρεπε με εντολή εισαγγελέα να έχει προ πολλού κλείσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Όταν όμως συνειδητά και σκόπιμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημοποιεί ρεπορτάζ που μόνο άνθρωποι με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούν να εκλάβουν ως αληθινό και το κοινωνεί ευρέως στον κόσμο, αυτή η διακίνηση είναι ηθικά και πολιτικά κολάσιμη.

Τα tweet του Άδωνη Γεωργιάδη δεν έχουν καμία γραφικότητα και δεν συμβαίνουν τυχαία. Δεν έχουν να κάνουν δηλαδή μόνο με αυτόν. Ο δημόσιος λιθοβολισμός της πολιτικής σοβαρότητας είναι συνειδητή επιλογή της ΝΔ. Επιδιώκει να καταστήσει την πολιτική ως ένα ανακριβές εργαλείο, με στόχο αυτά τα ψεύδη να γίνουν κοινός τόπος των πολιτών. Η δύναμη του ψέματος υποτάσσει την κοινωνία γιατί φτάνει γρηγορότερα στον πάτο της σκέψης της, πριν προλάβει η αλήθεια να αναδυθεί. Κατά την ηγεσία της ΝΔ όσο πιο ογκώδες είναι το ψέμα, τόσο πιο μεγάλο εκτόπισμα της αλήθειας προκαλεί. Παραβλέπει όμως ότι στο τέλος της ημέρας όταν συκοφαντούν τερατωδώς σε κάνουν να γαντζώνεσαι μανιασμένα στην αλήθεια.

«Κρυφό ταξίδι αναψυχής του Τσίπρα κάπου στον ινδικό ωκεανό, τις ίδια ημέρες που δημόσια ασκεί εγχώρια και διεθνή πολιτική, διότι εκτός από τρισκατάρατος είναι και τρισυπόστατος, με ουρανοκατέβατα ΟΥΚ να τον φυγαδεύουν από πραξικόπημα που ξεσπά στα μακρινά ξένα…».

Τελικά όταν δεν έχεις μέσα σου την αλήθεια που χρειάζεται ή θα πρέπει να λες ψέματα ή να πεθάνεις. Και θάνατος για την ΝΔ σημαίνει όχι εκλογική νίκη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr