ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Μια ακόμη πολιτική αθλιότητα εις βάρος των «ηρώων»

Οι υγειονομικοί της Πάτρας είχαν προειδοποιήσει για μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο τους από τα μέσα Ιανουαρίου

5234493

Δεν ήταν μόνο η άδικη και προσβλητική επίθεση που δέχτηκαν οι υγειονομικοί της Πάτρας, ήταν και η, με επικίνδυνες προεκτάσεις, στοχοποίησή τους ως αρνητών του εμβολίου. Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, έντονη ήταν η αντίδραση των υγειονομικών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά τις αναφορές της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί και γι’ αυτό υπήρξε διασπορά του ιού.

Μπορεί η πάγια τακτική της κυβέρνησης, που μεταθέτει μονίμως τις δικές της ευθύνες στους άλλους, να βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν στήνει στον τοίχο τους νέους στις πλατείες, τους φοιτητές στις διαδηλώσεις και τους εργαζόμενους που μπαίνουν στα λεωφορεία, αλλά όταν στοχοποιείς τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τα πράγματα αλλάζουν και μάλιστα προς το πολύ επικίνδυνο.

Γιατί δεν είναι να παίζεις με τις λέξεις όταν για μικροπολιτικούς λόγους δημιουργείς προς τα έξω μια εικόνα που λειτουργεί σαν βούτυρο στο ψωμί των αντιεμβολιαστών. Γιατί είναι πολιτικά απαράδεκτο και ηθικά άθλιο να εμφανίζεται δημοσίως η κυρία Θεοδωρίδου και να κάνει λόγο για πιθανή «δυσπιστία» των υγειονομικών απέναντι στο εμβόλιο. «Από αμέλεια, από δυσπιστία, από κόπωση αμέλησαν οι νοσηλευτές και λιγότερο οι γιατροί να εμβολιαστούν;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ταυτίζοντας τους «ήρωες» με το επικίνδυνο αντιεμβολιαστικό κίνημα και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των υγειονομικών, που, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κανένα ΜΜΕ δεν βρέθηκε να τους φιλοξενήσει ώστε να αποκατασταθεί η επικίνδυνη αδικία.

Οι υγειονομικοί της Πάτρας είχαν προειδοποιήσει για μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο τους από τα μέσα Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι οι επισκέπτες μπαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς έλεγχο και ξεκαθαρίζοντας πως, όσον αφορά τον εμβολιασμό, κάποιοι γιατροί κόλλησαν μετά την πρώτη δόση και κάποιοι δεν πρόλαβαν να την κάνουν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…