Μια ακόμη δικαστική "σύμπτωση" σε υπόθεση του Βγενόπουλου

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός, σε μια ρήση που φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση των δικαστικών υποθέσεων του Ανδρέα Βγενόπουλου και των στενών συνεργατών του.

Τούτη τη φορά, το ζήτημα αφορά τον αρεοπαγίτη Γιώργο Γεωργέλλη, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον προσεχή Ιούνιο, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες και τον υπό έκδοση στην Κύπρο, στενό συνεργάτη του Βγενόπουλου και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου MIG και της Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιο Μπουλούτα.

Ο Γεωργέλλης, όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr, θέλησε να είναι μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξέταζε το αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του Ευθύμιου Μπουλούτα, προκειμένου να δικαστεί στη Λευκωσία για αδικήματα που αφορούν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας. Το αίτημα Γεωργέλλη για συμμετοχή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αντίβαινε στους κανονισμούς, αφού σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Άρειο Πάγο δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνει υποθέσεις ήδη από τον Μάρτιο προκειμένου να περαιώσει τις υποχρεώσεις του στο ανώτατο δικαστήριο, πριν βγει στη σύνταξη.

Παρά ταύτα, εμφανίστηκε πρόθυμος να δικάσει το αίτημα έκδοσης, για το οποίο ήδη το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφανθεί θετικά. Η μη συνήθης συμπεριφορά και η επιμονή του αρεοπαγίτη Γεωργέλλη, έγιναν πάντως αντιληπτές κι έτσι αποκλείστηκε από τη σύνθεση του Συμβουλίου. Η στάση του αυτή, δεν αποτελεί βεβαίως στοιχείο κατά του ίδιου ή οποιουδήποτε άλλου. Πρόκειται ωστόσο για μια ακόμη περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Γιώργος Γεωργέλλης.

Το όνομά του στις υποκλοπές για τα στημένα

Η πρώτη φορά που ακούστηκε έντονα το όνομα του αεροπαγίτη Γεωργέλλη, κατά την περίοδο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι του 2012 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, έπειτα από καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, οι Αρχές ξεκινούν να καταγράφουν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ πιθανώς εμπλεκόμενων. Σε μια απ’ αυτές, μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη κι ενός δικηγόρου, αναφέρεται και ο Γεωργέλλης.

Η υπόθεση για την οποία συζητούν αφορά αγωγή η οποία είχε εκδικασθεί από το Εφετείο του Πειραιά σε βάρος του Ολυμπιακού και υποχρεώνει τους «ερυθρόλευκους» να καταβάλλουν ποσό 40 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κρήτης, για αμαρτίες της περιόδου Κοσκωτά, με την ΠΑΕ να έχει καταφύγει στον Άρειο Πάγο με σκοπό την αναίρεση της απόφασης. Σ’ αυτή τη συζήτηση, ο δικηγόρος ενημερώνει τον Μαρινάκη ότι, ο δικαστής Γεωργέλλης, ο οποίος είναι εισηγητής στην υπόθεση της αγωγής, ανήκει στο περιβάλλον Αθανασίου, πράγμα το οποίο εμφανίζει ως θετική έκβαση για την υπόθεση.

Η συνομιλία όπως απομαγνητοφωνείται από τους ίδιους τους εισαγγελείς είναι η εξής:

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έλα

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Έλα ρε, μπλόκαρε το μυαλό μας, αφού είχαμε το δικόγραφο. Ο Γεωργέλλης είναι περιβάλλον Αθανασίου, ήταν όμως αυτός που ήταν και στην Τριμελή, που ήταν και λίγο αρνητικός απέναντί μας, τότε στην αναστολή. Ζαμανφού τύπος, έχει σπίτι στην Πέτρα της Μυτιλήνης, έχω μάθει είναι περιβάλλον Μπάμπη πάντως και πρόεδρος αν δεν αλλάξει τώρα 30/6 μεθαύριο ο Καλούδης, αυτός νομίζω είναι Κερκυραίος. Η βασική δουλειά είναι ο εισηγητής, τώρα εμείς θα τσεκάρουμε αύριο εάν έχουν και συνταξιοδοτούνται 30/6, πάντως είναι περιβάλλον… από κανένα, δύο πρόχειρα σκαναρίσματα.


Σε άλλη συνομιλία ο δικηγόρος συζητάει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζο. Η συζήτηση αφορά το ίδιο θέμα με τον δικηγόρο να αναφέρει συγκεκριμένα για τον Γεωργέλλη:

ΒΡΕΝΤΖΟΣ: Ναι

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Έλα, είχε μπλοκάρει το μυαλό μου, αφού τα είχαμε τα ονόματα, αφού είχα – με το δικόγραφο, δεν σου είπα τα έχουμε πάνω, Γεωργέλλης, Καλούδης και δεν είχαμε πει ότι και ο Γεωργέλλης που τον είχαμε και στην Τριμελή. Και το είπα και στον πρόεδρο, το είπα και στον Χάρη, ο Γεωργέλλης είναι Μυτιληνιός, περιβάλλον του συνονόματου του άλλου, που λέγαμε, κατάλαβες, του Χαράλαμπου εκεί. Ζαμανφού και στην Πέτρα Μυτιλήνης. Τώρα θα δούμε όλα τα άλλα και να ξέρεις ότι ο Σωκράτης τον σιχαίνεται τον Χάρη, για διάφορους λόγους και γι’ αυτό δεν θέλω να του πούμε… για- τί θα στενοχωρηθεί ο πρόεδρος, θα πει πού μπλέξατε με τον μαλάκα. Το ξέρει ο πρόεδρος κατάλαβες;

Οι συνομιλίες αυτές δεν αποδεικνύουν ότι ο Γεωργέλλης υπήρξε πράγματι στο περιβάλλον του Χαράλαμπου Αθανασίου ούτε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε προς όφελος του Ολυμπιακού. Ως πραγματικό γεγονός ωστόσο, υπάρχει η έκβαση της συγκεκριμένης δίκης με απόφαση που αναιρεί σε πολλά σημεία την απόφαση του Εφετείου και ζητάει να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση με άλλη σύνθεση.

Ο Γεωργέλλης και η απαλλαγή των καταχραστών του Δημοσίου

Ο Γιώργος Γεωργέλλης εμφανίζεται να εμπλέκεται σε μια ακόμη υπόθεση με φόντο τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Πρόκειται για τον «καθαρισμό» ανθρώπων που κατηγορούνται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, υπόθεση στην οποία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στην πρόσφατη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Συγκεκριμένα, όταν τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε τον νόμο Αθανασίου, ο Γεωργέλλης μειοψήφησε. Ήταν ο μοναδικός που έκρινε τον νόμο συνταγματικό, κι αυτό, παρότι δικαστήρια τον είχαν ήδη κρίνει ως αντισυνταγματικό. Η αντίθεσή του αυτή, θα οδηγήσει την υπόθεση προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν αντιθέτως ο Γεωργέλλης είχε συνταχθεί με τους συναδέλφους του και η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου ήταν ομόφωνη, η υπόθεση θα είχε λήξει.

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση…

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αναμονή δηλώσεων από τους δύο υποψηφίους.