Μη γελάτε, οι γκάφες Μητσοτάκη δεν είναι αστείο

Η καθημερινή παραγωγή ψέματος ως δημοσιογραφικής αλήθειας και η αγιογράφηση ενός ψεύτη και γκαφατζή, είναι τα αποδεικτικά στοιχεία πως έχουμε περάσει σε καθεστώς το οποίο είναι απειλητικό

5436275

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να κάνει αναφορά εκτός κειμένου, χωρίς να πέσει σε γκάφα ή λεκτικό παραλήρημα. Αυτή του η προβληματική συμπεριφορά, (της οποίας οι αιτίες εκφεύγουν ίσως του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και μόνο, αγγίζοντας άλλα πεδία) είναι που προκαλεί στη συνέχεια μια καθεστωτική επιβολή, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Για να καλυφθεί η ανεπάρκεια του αρχηγού, οι ομάδες των επικοινωνιολόγων, των δημοσιολόγων και των Μωϋσολόγων, προσπαθούν είτε να μην τον εκθέτουν σε ανοιχτή δημόσια δοκιμασία, είτε να αντιστρέφουν την πραγματικότητα όταν ο Κυριάκος παίρνοντας πρωτοβουλίες, αρχίσει να θυμίζει τον γνωστό Βρετανό κωμικό.

Αν παρατηρήσετε τα βίντεο στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ανάμεσα σε πολίτες ή δημοσιογράφους που του απευθύνονται αυθόρμητα ερωτήσεις που χρειάζονται απάντηση, κάποιος από τη φρουρά του παρεμβαίνει λέγοντας «από εδώ κύριε πρόεδρε», και δημιουργεί την εντύπωση πως εξωγενείς παράγοντες τον πιέζουν για να φύγει. Όταν όμως ο Μητσοτάκης βρίσκεται στη Βουλή και λειτουργεί υπό την πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο φιλότιμος σωματοφύλακας δε μπορεί να παρέμβει και να προφασιστεί ότι ζητάνε τον πρωθυπουργό στο τηλέφωνο. Ο Μητσοτάκης είναι για λίγα λεπτά μόνος του και είναι ικανός να ανακαλύψει εξωγήινους στο Λυκαβηττό ή να εκνευριστεί γιατί κάποιος από το ακροατήριό του γέλασε. Τη Δευτέρα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε μέσα στη Βουλή τον Τσίπρα, πως αυτός έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια. Λίγο ακόμη και θα απαιτούσε να δώσει εξηγήσεις το Τσίπρας για το πόθεν έσχες για το σπίτι του Βολταίρου.

Σε άλλη χώρα, ή στην ίδια χώρα σε άλλες εποχές, οι γελοιογράφοι και οι δημοσιογράφοι θα έκαναν πάρτι. Δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό για κάποιον δημοσιογράφο, από το σχολιάζει έναν πρωθυπουργό που παράγει περισσότερο γέλιο απ ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του.

Τι συνέβη με τον Μητσοτάκη; Τίποτα απολύτως. Τα φιλικά του Μέσα παρήγαγαν τίτλους νίκης, ο Κυριάκος αποθεώθηκε και πιθανόν χρεώθηκε κάτι παραπάνω σε μια νέα λίστα Πέτσα. Σε άλλη περίπτωση θα λέγαμε πως έχουμε έναν προβληματικό πρωθυπουργό ή μια κατάσταση προβληματική για τη Δημοκρατία από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα οποία δεν νοιάζεται.

Αρκετές φορές στη δημοσιογραφία, υπάρχουν δημοσιογράφοι και Μέσα που καλλωπίζουν τον πολιτικό και λουστράρουν το στόκο εμφανίζοντάς τον ως μαόνι. Είναι ένα εγγενές πρόβλημα της δημοσιογραφίας που δεν ξεκινά πάντα από δόλο και κακή πρόθεση αλλά είναι και αποτέλεσμα ενός άκομψου και χωρίς μέτρο υποκειμενισμού.

Στην περίπτωση Μητσοτάκη, η καθημερινή παραγωγή ψέματος ως δημοσιογραφικής αλήθειας και η αγιογράφηση ενός ψεύτη και γκαφατζή, είναι τα αποδεικτικά στοιχεία πως έχουμε περάσει σε καθεστώς το οποίο είναι απειλητικό. Η αδυναμία του πρωθυπουργού να σταθεί ως κανονικός πολιτικός απέναντι στην καθημερινότητα και να δώσει εξηγήσεις, αντί να παράγει βίντεο κλιπ και σέλφις για ιθαγενείς, κάνει το σύστημα που τον μανατζάρει επικοινωνιακά να παράγει όλο και περισσότερο ψέμα για να τον καλύψει. Να κατασκευάζει έναν μηχανισμό που θα εμποδίζει την πραγματική εικόνα και την αλήθεια να φτάσουν στον κόσμο. Γίνεται αυταρχικό όχι μόνο γιατί υπάρχει ένας πρωθυπουργός που νομίζει ότι είναι Λουδοβίκος με Lexus, αλλά γιατί πρέπει με πυγμή και αποφασιστικότητα να καλύπτει έναν πρωθυπουργό για γέλια και για κλάματα. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες στην πολιτική, που τα προσωπικά στοιχεία σέρνουν την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα αντί προσωπικότητα και αποφάσεις να αλληλοκαθορίζονται διαλεκτικά. Όσο περισσότερο στριμώχνεται ο Μητσοτάκης, τόσο η χώρα θα μετατρέπεται σε αποικία της Φαμίλιας.

ΥΓ: Καλό είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, να λύσουν κάποια στιγμή τα θέματα βαθέως προβληματισμού για το αν ο Πολάκης καπνίζει και μάλιστα την επιθυμητή μάρκα για τον κάθε Άδωνη και να προστατέψουν τη χώρα και τη Δημοκρατία. Είναι πολιτικό κόμμα και όχι κουτσομπόλες της γειτονιάς που τις ενημερώνει εμπιστευτικά ο χωροφύλακας του χωριού με τις φήμες που αφορούν την τοπική ξελογιάστρα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

samos

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί,…