Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Οι εταίροι συμφώνησαν σε μια ακατανόητη αύξηση φόρων

O πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «μανούβρα πολιτικής επιβίωσης και παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία», την υπογραφή της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στους εταίρους ότι συμφώνησαν «σε μια ακατανόητη αύξηση φόρων».

576aee851dc524ad4c8b48f1

Σημείωσε ότι η χώρα «γύρισε τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω», χρόνος που, όπως είπε, «κοστίζει 21 δισ. ΑΕΠ για τη διετία 2015-16». «Πληρώνουμε τον λογαριασμό ενός ποδηλάτη που σταμάτησε να ποδηλατεί στον ανήφορο» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.

Ως «μεγαλύτερη ζημιά», ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τον «κλονισμό στην εμπιστοσύνη πολιτών και επενδυτών στην αξιοπιστία της χώρας». Είπε ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης «βασίζεται στην αύξηση κάθε είδους φόρου» και, απευθυνόμενος στους εταίρους, είπε ότι συμφώνησαν «σε μια ακατανόητη αύξηση των φόρων αντί μιας λελογισμένης μείωσης δαπανών». «Αν αυτή η φορολογική πολιτική όμως δεν πετύχει, και είναι δεδομένο, θα σημάνει περισσότερο κόστος», σημείωσε.​

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι πρώτο μέλημα της Ν.Δ. παραμένει «η δημιουργία πλούτου και όχι η μοιρασιά της φτώχειας».

Αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα, είπε πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η Ευρώπη οφείλει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. «Χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό αφήγημα, που θα τονώσει την πίστη των πολιτών», πρόσθεσε.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…